Standard slechts gelijk, Moeskroen & Charleroi winnen

Dirk Pieters

Zaterdagavond stonden er zes wedstrijden van de elfde speeldag op het programma. Daarbij toch enkele verrassende resultaten.

Leider Standard kwamen tegen hekkensluiter KV Mechelen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Jovanovic kreeg op strafschop nog de kans op de 3-2, maar liet deze onbenut. Persoons scoorde twee keer voor Standard, Defour en Mbokani maakten de tegentreffers.

Moeskroen blijft het wel goed doen in de hoogste klasse. De ploeg van trainer Marc Brys won met 0-3 op het veld van Dender EH. Tomou was de grote held met drie treffers. Door de overwinning blijft Moeskroen mee bovenaan het klassement draaien.

Ook Charleroi liet geen steek vallen. Het won de moeilijke verplaatsing naar FC Brussels met 1-2. Fabien Camus en Joseph Akpala scoorden voor de bezoekers, Pavel Fort trof raak aan de andere kant. Zola Matumona miste een penalty voor de gelijkmaker.

In het Kuipje dit keer geen zes doelpunten. Westerlo verloor in de allerlaatste minuut met 1-2 tegen Germinal Beerschot. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong na een owngoal van Gyam King, maar Ederson en Losada (vanop de penaltystip) zorgden nog voor een Antwerpse zege.

Zulte Waregem kon dan weer niet feesten. De ploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren. Zulte Waregem kwam op voorsprong via Mbaye Leye, Hassan El Mouataz maakte gelijk vanop de stip.

Sint-Truiden is opnieuw de allerlaatste in het klassement. Het verloor met 2-0 op het veld van Roeselare. Paul Kpaka en Izzet Akgül. Dooor het gelijkspel van KV Mechelen is STVV nu weer laatste in de hoogste klasse. [AN]