STVV opnieuw allerlaatste na nederlaag

Dirk Pieters

Sint-Truiden staat opnieuw op de laatste plek. Het verloor met 2-0 van Roeselare en ziet zo KV Mechelen, na een gelijkspel tegen Standard, opnieuw naar de zeventiende plaats schuiven.

Roeselare moest het stellen met een noodploeg. Maar liefst acht basisspelers waren er niet bij door blessures of schorsingen, maar dat leek geen problemen te geven. Al na zeventien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Op aangeven van Soares zorgde Paul Kpaka met zijn tweede van het seizoen voor de 1-0. Na het openingsdoelpunt namen de bezoekers het initiatief over, maar vooral doelman Biebauw hield de thuisploeg in de wedstrijd. Hij pakte een loeier van Hendrickx en ook een poging van Buvens maakte hij onschadelijk zodat het 1-0 bleef.

Ook na de pauze probeerden de bezoekers iets aan de achterstand te doen, maar hoe furieus STVV ook gestart was, een doelpunt maken zat er niet in. Invaller Sishuba kon op het uur de gelijkmaker niet scoren. De aanvaller kreeg een enorme kans, maar liet deze onbenut. Ook nadien bleef de wedstrijd goed over en weer gaan, maar in de slotfase kreeg STVV nog het deksel op de neus. Akgul maakte er in de allerlaatste minuut nog 2-0 van en telde zo de hekkensluiter helemaal uit. [AN]