KIA verbreekt sponsorcontract met Brussels

Mathias Dumarey
KIA verbreekt sponsorcontract met Brussels
Foto: © SC

Naar aanleiding van de racistische uitspraken van Brussels-voorzitter Johan Vermeersch ten aanzien van de Congolese voetballer Zola Matumona heeft hoofdsponsor KIA beslist om het sponsorcontract met de club eenzijdig te verbreken. FC Brussels moet dus de kelk tot de bodem ledigen.

Ondertussen heeft Vermeersch zich op de website van de club al publiekelijk verontschuldigd voor zijn uitspraken, maar KIA blijft bij zijn standpunt om te stoppen als hoofdsponsor. "Vermeersch is bekend en berucht voor zijn harde uitspraken. Dit is echter de druppel die de emmer deed overlopen. We hebben beslist om het sponsorcontract éénzijdig te verbreken. We willen niet dat ons imago wordt verbonden aan racistische uitlatingen", aldus Benoît Morenne tegenover Sporza.

Gino Gylain, de commercieel directeur van Brussels, is verrast door de beslissing van KIA. "Ik was tot nu toe niet op de hoogte. Tot zaterdag zit voorzitter Vermeersch in het buitenland, maar deze zaak neemt nu wel heel grote proporties aan. Als je ziet wie de advocaat is van Matumona (Laurent Denis, red), dan weet je het wel", aldus Gylain.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties