Analyse Nürnberg zal titel niet verlengen

Philippe Crols
| 0 reacties
Nürnberg zal titel niet verlengen
Foto: © SC

De Duitse DFB Pokal zal dit jaar niet opnieuw gewonnen worden door Nürnberg. De bekerwinnaar is na twee rondes al uitgevoetbald. Voor het overige vielen er nog enkele verrassingen te noteren.

Eersteklassers schakelen elkaar uit
Uiteraard zijn er enkele eersteklassers die het niet gered hebben. Zo verloor Hannover na verlengingen tegen Schalke 04. Ook Karlsruhe verloor van een reeksgenoot. Wolfsburg won er met 0-1. Borussia Dortmund zorgde er dan weer voor dat het bekeravontuur van Frankfurt vroeg eindigde. Duisburg was ten slotte geen partij voor Werder Bremen (4-0).

Enkele grote verrassingen
De verrassing viel op woensdag te noteren. Carl Zeiss Jena maakte vroegtijdig een einde aan het bekeravontuur van bekerhouder Nürnberg. Ook HBSC liet zich verrassen tegen derdeklasser Wuppertaler. Bochum ging eveneens de mist in. Het verloor op bezoek bij Alemannia Aachen.

Overige wedstrijden
Hansa Rostock klopte de Kickers uit Offenbach overtuigend met 6-0. Bielefeld had dan weer wat meer moeite met Koblenz (1-2). Ook Stuttgart had het tegen Paderborn niet onder de markt. Pas na verlengingen kon de landskampioen zich plaatsen. HSV en Bayern plaatsen zich ten koste van Freiburg en Gladbach. Het werd in beide wedstrijden 3-1.

De volgende niet-eersteklassers plaatsten zich ook: Hoffenheim,  1860 München, Werder Bremen (2), RW Essen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties