Analyse Bayern is toch niet ongenaakbaar

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern is toch niet ongenaakbaar
Foto: © SC

De twaalfde speeldag heeft toch het een en het ander teweeggebracht in Duitsland. Zo verloor Bayern punten tegen Frankfurt waardoor de concurrentie kon naderen. Cottbus kon dan weer een eerste keer winnen. 

Top kruipt dichter bij elkaar

Bayern München kon zaterdag geen enkele van zijn vele kansen benutten tegen Frankfurt. Een magere 0-0 was zo het gevolg. Bayern telt nu 28 punten. Dat zijn er twee meer dan HSV en vier meer dan Bremen. Beide teams profiteerden maximaal van het puntenverlies van Bayern.

HSV klopte in eigen huis niet zonder moeite HBSC en Werder Bremen walste nu ook niet bepaald over Hansa Rostock. Gewonnen werd er echter wel. Ook Karlsruhe en Hannover doen mee bovenaan. Hannover heeft twee punten minder dan Bremen en staat dankzij de winst tegen Dortmund op plaats vijf. Karlsruhe heeft twee punten meer dan Hannover en staat na de zege tegen promovendus Duisburg op plaats vier. 

Cottbus wint voor het eerst

Energie Cottbus was tot voor deze speeldag de enige club die nog niet gewonnen had. Verrassend genoeg kwam daar dit weekend verandering in. De rode lantaarn klopte op vrijdag al Schalke 04. Cottbus blijft wel laatste, maar nadert op de rest. Schalke zakt weg en staat nu al tien punten achter op Bayern. Nürnberg blijft ook onderaan kamperen. De bekerwinnaar ging in eigen huis onderuit tegen Stuttgart dat een zes op zes pakt. Het heeft nu zestien punten en staat op plaats elf.

Ook Bielefeld zakt verder weg. Het kreeg in Leverkusen een droge 4-0 om de oren. Leverkusen is nu zesde. Ten slotte was er ook nog de partij Bochum-Wolfsburg. Bochum won met maar liefst 5-3 en kan weer wat vrijer ademen. Wolfsburg mist aansluiting met de subtop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties