Kan Barça crisis afwenden tegen Recreativo?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Kan Barça crisis afwenden tegen Recreativo?
Foto: © SC

Dit weekend staat de dertiende speeldag op het programma in de Spaanse Primera División. Real Madrid, Barcelona en Sevilla spelen hun wedstrijd vanavond al. Leider Real trekt naar Murcia en Barça ontvangt in het eigen Camp Nou Recreativo. Sevilla speelt tegen het verrassende Mallorca. Beiden ploegen staan net onder de Europese plaatsen. Morgen speelt eerste achtervolger Villarreal tegen Almería en Atlético krijgt Valladolid op bezoek.
 
In het Barcelona-kamp zinderen de uitspraken van Edmilson nog na. De Braziliaanse middenvelder – herstellend van een blessure – vertelde de Catalaanse media dat er enkele rotzakjes (“ovejas negras”) in de spelersgroep zaten. Coach Rijkaard ontkende de uitspraken van zijn speler niet, maar vond de manier waarop niet gepast. Rijkaard en de spelers kunnen de slechte prestatie op het veld van het Getafe van ex-speler Laudrup (2-0 verlies) wegwerken door Recreativo vanavond van de mat te vegen. De komende vier wedstrijden nemen de blaugranas het ook telkens op tegen ex-spelers die ondertussen aan het roer staan van een ander Spaanse team: Víctor Muñoz (Recreativo), Ernesto Valverde (Espanyol), Ronald Koeman (Valencia) en Bernd Schuster (Real Madrid). Ronaldinho is wegens vermoeidheid niet aan de kern toegevoegd. Bij el Decano is ex-blaugrana Gerard geblesseerd.
 
Rivaal Real Madrid heeft minder kopzorgen. De leider in de Spaanse Liga speelt in het Nueva Condomina-stadion tegen het sterk gemotiveerde Murcia. Bernd Schuster – die door de Spaanse media als opvolger van Steve McLaren bij de Engelse nationale ploeg wordt genoemd – kan niet rekenen op Sneijder en Heinze. Guti en Sergio Ramos staan terug in de basis bij de Koninklijke. De thuisploeg staat op het eerste zicht op een geruststellende dertiende plaats, maar heeft slechts één punt meer dan Recreativo dat op een degradatieplaats staat.
 
De derde wedstrijd van zaterdag is Sevilla tegen Mallorca. De Andalusische club kon van de afgelopen drie competitiewedstrijden slechts één winnen, uitgerekend tegen leider Real. De mannen van Jiménez verloren tegen Villarreal en Atlético. De nieuwe coach heeft vooral zorgen achteraan waar Escudé en Bouhlarouz nog steeds geblesseerd zijn. Kapitein Alves is bovendien geschorst. Kanouté en Luis Fabiano zijn twijfelachtig in de voorhoede. Mallorca dat vorige speeldag bijna Real wist te verschalken reist met vertrouwen af naar de Andalusische hoofdstad.
 
Morgen speelt Villarreal – tweede in de stand op één puntje van de leider – tegen Almería. Coach Pellegrini kan niet rekenen op Rossi en Josico. Coach Unai Emery wil met zijn team voor de verrassing van de speeldag zorgen en el submarino amarillo een nederlaag toebrengen. Er lijkt anderzijds ook een einde te komen aan de lijdensweg van Riquelme. De Argentijnse international zou in het kort opnieuw vertrekken naar oude/eeuwige liefde Boca Juniors. Atlético speelt eveneens tegen een promovendus, Valladolid. Coach Aguirre heeft sterspelers Fiera Maxi Rodríguez, Kun Agüero en Diego Forlán opgenomen in de kern. Al is die laatste wel twijfelachtig en zal de Mexicaanse coach hem enkel uit noodzaak inbrengen.
 
Rode lantaarn Levante speelt een belangrijke wedstrijd tegen de voorlaatste in de stand, Betis. De andere wedstrijden van zondag zijn Racing tegen Valencia – vierde in de stand, Athletic tegen Deportivo, Osasuna tegen Espanyol en Zaragoza tegen Getafe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties