Club, Genk en Gent willen profiteren

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club, Genk en Gent willen profiteren
Foto: © SC

Zondagavond staan de twee laatste, maar daarom niet minder belangrijke wedstrijden van de veertiende speeldag op het programma. Meer zelfs, in die wedstrijden wordt wellicht het verschil gemaakt, want de winnaars worden de grote winnaars van het weekend.

Het voorgerecht wordt de partij tussen Dender en Racing Genk. Beide ploegen kunnen elk punt gebruiken: Dender in de strijd tegen de degradatie, Genk in de strijd om een prijs. 

Genk start vanzelfsprekend als favoriet. De Limburgers spelen trouwens tegen een oude bekende. Johan Boskamp was in een ver verleden immers trainer van Genk. De flamboyante Nederlander maakt vanavond trouwens zijn debuut als coach van Dender. Puntengewin zou hem meteen in de harten van de supporters brengen. Maar makkelijk wordt dat niet, want Genk is gebrand op een zege om zo optimaal te kunnen profiteren van het puntenverlies van Anderlecht, Standard en Cercle Brugge. Met een overwinning klimt Genk naar de derde plaats in het klassement.

En als die zege een feit is, kunnen de Limburgers uitkijken naar het hoofdgerecht van de avond, de topper tussen Club Brugge en AA Gent. Club heeft een status als leider te verdedigen. Na het puntenverlies van bovengenoemde ploegen kan blauw-zwart bovendien een schitterende zaak doen in het klassement. Een zege geeft hen een voorsprong van drie punten op Standard en maar liefst negen stuks op Anderlecht.

Maar AA Gent zal zich niet zomaar opzij laten zetten. De Buffalo's willen hun opmars in het klassement verder zetten met een zege op Jan Breydel. 

Club Brugge - AA Gent is altijd een pittig duel, maar dit keer is er nog een extra scherp kantje. Trainer Trond Sollied keert immers voor het eerst sinds zijn ontslag terug naar Brugge. Hij wil de ploeg waarmee hij zoveel successen boekte nu een kater bezorgen. Sollied is trouwens niet de enige oude bekende voor Club. Ook assistent-trainers Chris Van Puyvelde en Cedomir Janevski maken hun comeback. Die laatste won vorig seizoen nog de Beker van België met blauw-zwart nadat hij en zijn team in de halve finale AA Gent gewipt hadden. Nog een extra motivatie voor de Buffalo's. Dat belooft...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties