Degryse analyseert Anderlecht bij VRT

Wesley Nobels
| 0 reacties
Degryse analyseert Anderlecht bij VRT
Foto: © SC

Marc Degryse, die sinds januari niet meer aan de slag is bij Club Brugge, zal vanavond een wedstrijd analyseren. Hij werkt nu als analist voor VRT. Degryse kende zijn grootste succes als voetballer bij Anderlecht. Net die club zal hij vanavond analyseren.

Marc Degryse vertelde hoe hij op dit moment over Anderlecht denkt. “Vorig jaar had Anderlecht een beter collectief, doordat er jongens waren met veel individueel talent. Dat talent is nu helemaal weg en daardoor is Anderlecht collectief minder sterk geworden. Zo kunnen ze een wedstrijd nog moeilijk zelf beslissen. In hun verdediging zit het grootste probleem, waar ze vorig seizoen van achter uit nog naar voor konden voetballen is dat nu helemaal weg. Het zijn allemaal spelers die gewoon de nul kunnen houden. Dat is te weinig voor een speler van Anderlecht.”

 

Wat verwacht Degryse van Ariël Jacobs als hoofdtrainer bij Anderlecht? “Onder Franky Vercauteren was al het voetballend vermogen dat de spelers hadden blijkbaar weg, Ariël moet nu zorgen dat de jongens weer het plezier krijgen van voetbal en zo meer voetballend vermogen naar voor brengen. Dat is nu net wat Club Brugge op dit moment wel heeft en daarom zijn zij ook sterker als collectief.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties