De Boeck: 'Titelfavoriet? Wacht tot 10 mei'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Boeck: 'Titelfavoriet? Wacht tot 10 mei'
Foto: © SC

Glen De Boeck toonde zich na de overwinning tegen Charleroi een tevreden trainer. “Ik ben niet alleen tevreden over de wedstrijd van vandaag, maar over de 17 wedstrijden uit de heenronde”, aldus De Boeck.

“Ik heb de spelers in de kleedkamer gefeliciteerd voor hun prestaties. Ze mogen dit vieren, maar moeten wel beseffen dat het snel terug dag is. Op 14 januari is het weer een hoogdag voor de voetbalhoofdstad van België (Cercle speelt dan tegen stadsrivaal Club Brugge in de Beker van België).
 
Het veld in het Jan Breydelstadion lag er op eerste zicht beter bij dan die op zaterdagavond. “De wedstrijd van vandaag kende wel een bizarre aanloop. De spelers waren meer bezig met de staat van het veld en de keuze van schoenen dan met de wedstrijd zelf. Zoiets gaat ten koste van de concentratie en dat zag je ook tijdens de eerste helft. Als ze in België willen beginnen met kerstvoetbal, mogen ze ze snel een budget vrijmaken voor een verwarmde grasmat. Dit beïnvloedt de wedstrijden.”
 
“Desondanks hebben we toch goed voetbal gebracht op een moeilijk bespeelbaar veld en dat onderstreept de kwaliteiten van dit Cercle Brugge. We hebben de kansen gehad om de wedstrijd vroeger te beslissen, maar uiteindelijk helt de wedstrijd toch wel fel over naar de kant van Cercle. Ik wil ook een pluim steken op de hoed van de verdediging die het aandurfden om 30-35 meter voor eigen doel te spelen tegen dit Charleroi.”
 
Geen smalle kern
 
Peter Maes noemde Cercle Brugge titelfavoriet. Gaat De Boeck daarmee akkoord? “Ik zal op 10 mei antwoorden op die vraag, wanneer de competitie gedaan is. We zullen dan wel zien waar we eindigen. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Er zijn mensen die zeggen dat Cercle nog wel een dipje krijgt omdat we een beperkte kern hebben. Vandaag zaten er vier basisspelers van vorig seizoen op de bank. Cercle heeft dus geen smalle kern.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties