Beslissende dagen voor Vandereycken

Nico Wieme
| 0 reacties
Beslissende dagen voor Vandereycken
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Het zijn beslissende dagen voor bondscoach René Vandereycken. De Belgische voetbalbond (KBVB) zette eerder al het licht op groen voor een verdere samenwerking en ook René zelf gaf al te kennen zijn werk graag te willen voortzetten.

Volgende week maandag vertrekt een delegatie van de KBVB naar Barcelona, waar een dag later vergaderd wordt met de tegenstanders van België in de WK-kwalificatiepoule over de samenstelling van de kalender. Ons land zal zeker vertegenwoordigd worden door CEO Jean-Marie Philips, technisch directeur Michel Sablon en voorzitter van de Technische Commissie Antoine Van Hove. Dit trio rekent ook op het gezelschap van bondscoach René Vandereyken. De komende dagen hopen de bondsbobo’s dan ook om tot een overeenkomst met de Limburger te komen.
 
Michel Sablon weet dat iedere bondscoach zijn eigen desiderata heeft bij de samenstelling van de kalender. Sommigen beginnen liefst met een ‘kleine’ tegenstander, anderen opteren direct voor een grote affiche. “Daarom zou het ideaal zijn als René er de achtste bij is”, laat Sablon optekenen in Het Laatste Nieuws. “Vandereycken heeft ook al een keer de samenstelling van zo’n kalender meegemaakt. Hij weet hoe het eraan toegaat.”
 
Jean-Marie Philips hoopt dat er eerstdaags een akkoord met Vandereycken uit de bus komt. “Maar als er de zevende geen bondscoach is, zullen Vanhove, Sablon en ik het zelf moeten doen”, zegt de CEO. “De samenstelling van de kalender is al een keertje uitgesteld, de achtste zullen we tot een akkoord moeten komen. Als er geen kalendervoorstellen ingediend zijn voor 14 januari, beslist de FIFA zelf over de samenstelling van de kalender. En dat willen we vermijden.” Philips gaat ervan uit dat er snel een akkoord komt met Vandereycken. “Op sommige punten zijn we het al eens, maar voor andere punten verwacht ik woensdag (vandaag, nvdr.) een tegenvoorstel van de raadsman van René. Dan zullen we snel weten hoe diep het water is. Het kan snel gaan, maar het is even goed mogelijk dat alles nog afspringt”, aldus Philips.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties