Analyse Cercle Brugge: 'Revelatie van het seizoen'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Cercle Brugge: 'Revelatie van het seizoen'
Foto: © SC

* VOORAF Cercle Brugge is een Belgische sportvereniging die het Jan Breydelstadion deelt met stadsgenoot Club Brugge. De naam Sportvereniging kwam er in 1997. De club heeft groen-zwart als kleuren en heeft het stamnummer 12.

Momenteel heeft de eersteklasser een samenwerkingsakkoord met het Engelse Blackburn Rovers. Sinds het seizoen 2003-2004 zit de club opnieuw in de hoogste voetbalklasse.
 
* DE VERWACHTINGEN
 
Echte verwachtingen had Cercle Brugge niet voor het nieuwe seizoen. Met een nieuwe trainer en verschillende nieuwe spelers was het afwachten wat Glen de Boeck met de Brugse club zou kunnen presteren. De jonge trainer zag tijdens de zomer alvast enkele spelers vertrekken. Zo verlieten Jan Masureel, Christophe Grondin en Aleksandar Mutavdzic de vereniging.
 
Toch haalde de club ook heel wat bekende spelers binnen. Zo kwam besnik Hasi het middenveld versterken. Met zijn ervaring moest hij een surplus geven in het centrale gedeelte. Ook van Oleg Iachtchouk werd er veel verwacht, hij moest vooraan voor de nodige ervaring zorgen. Toch bleef het een groot vraagteken of beide spelers een heel seizoen op hoog niveau konden spelen.

* DE COMPETITIESTART
 
Cercle Brugge begon de competitie met een nederlaag op het veld van Racing Genk. Na de nederlaag herpakte de ploeg van trainer Glen De Boeck zich gedeeltelijk. Er werd gewonnen van Zulte Waregem, maar een week later ging Cercle opnieuw met de billen bloot tegen Standard; 4-1. Die pijnlijke nederlaag zorgde voor een ommekeer.
 
Nadien werd er negen wedstrijden op rij niet verloren. Jammer genoeg zorgde stadsrivaal Club Brugge toen voor een onderbreking. Club won de Brugse derby met 2-1. Ondertussen was Cercle Brugge al opgeklommen naar de top van het klassement. Het haalde, voor de nederlaag tegen Club Brugge, enkele schitterende resultaten. Zo versloeg het Sint-Truiden met 5-1 en KV Mechelen met 0-4.
 
Toch zorgde de nederlaag tegen Club Brugge niet voor een zwakkere periode. De vereniging herpakte zich meteen en pakte in de laatste vier wedstrijden nog tien punten. Dat hadden er zelfs nog 12 kunnen zijn als groen-zwart niet werd bestolen in de wedstrijd tegen Sporting Lokeren.
 
Ook in de Beker van België doet Cercle Brugge het niet slecht. Zo won het in de eerste ronde de spannende wedstrijd tegen KV Mechelen. Cercle Brugge kwam al snel 0-4 voor, maar KV Mechelen gaf zich niet gewonnen. Uiteindelijk werd het 2-4 en mocht groen-zwart naar de volgende ronde.
 
In die ronde kwam het Club Brugge tegen. De stadsrivalen stonden tegenover elkaar in een kolkend bekertreffen dat ontsierd werd door drie rode kaarten. Uiteindelijk haalde groen-zwart het met 1-0. Tom De Sutter zorgde voor het enige doelpunt van de avond.  
 
* TOPPERS EN FLOPPERS
 
We kunnen het moeilijk ontkennen, maar de hele ploeg speelde tijdens de heenronde op zeer hoog niveau. Van doelman tot aanvaller zat het steeds zeer goed. Als we toch uitschieters moeten zoeken, dan gaat die eer naar het duo De Sutter en De Smet. Beide jonge spelers verkeerden in de heenronde in bloedvorm. Ook Honour Gombami speelde uitstekend voor de winterstop.
 
Een speciale vermelding voor trainer Glen De Boeck. De nieuwe oefenmeester van Cercle Brugge kreeg van de buitenwereld de naam ‘groentje’ opgeplakt, maar hij zorgde met zijn Cercle Brugge toch voor de verrassing. 
 
* HOE MOET HET VERDER
 
Kan Cercle Brugge het niveau van de heenronde volhouden? Het bestuur hoopt alvast van wel. Niemand mocht vertrekken zodat de club ook in de terugronde op volle sterkte kan aantreden. De nummer drie in het klassement speelde in de eerste zeventien wedstrijden zeer overtuigend zodat het in de terugronde ook niet teveel moet panikeren als het wat minder gaat. De ploeg van trainer Glen De Boeck speelde zonder meer het beste en meest aangename voetbal.
 
* ANALYSE VAN VOETBALKRANT
 
Cercle Brugge is de verrassing van het seizoen tot nu toe. De ploeg van trainer Glen de Boeck groeit op elk gebied. Schitterende resultaten, stijgende bezoekersaantallen, meer sponsors, meer publiciteit, … met andere woorden een meer dan geslaagde eerste seizoenshelft voor groen-zwart.
 
* Score Heenronde: 9/10

Auteur: Dirk Pieters. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties