De grote voetbalquiz van voetbalkrant: dag drie

Rita De Meyer
De grote voetbalquiz van voetbalkrant: dag drie
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is pas aangebroken en voetbalkrant.com verkeert nog steeds in feeststemming, daarom organiseren we deze week dagelijks de voetbalquiz. U kan elke dag een voetbalboek winnen. De winnaar van gisteren werd Jordi Morlesin Perez uit Leuven.

De antwoorden op de vragen van gisteren kan u onderaan terugvinden. En uiteraard maakt u ook vandaag opnieuw kans om een exemplaar van nevenstaand boek te winnen. Het enige wat u hoeft te doen is meedoen aan onze grote voetbalquiz op voetbalkrant.com. Deelnemen is niet moeilijk, U moet gewoon (en uiteraard liefst correct) antwoorden op de drie onderstaande vragen.

Vandaag kan u opnieuw 'Het grote, gezellige voetbalquizboek voor het hele gezin. Deel 2' winnen, in dit boek staan meer dan 1.000 nieuwe vragen, inclusief een speciale EK-quiz. De komende maanden kan U samen met uw vrienden dus uitmaken wie over de meeste voebalkennis beschikt.

‘Het grote, gezellige voetbalquizboek voor het hele gezin deel 2’ wordt uitgegeven door uitgeverij Nieuw Amsterdam en is te bestellen via www.nieuwamsterdam.nl.


Wat is de volledige naam van Ronaldinho ?
  Ronaldo Luis Nazário de Lima
Ronaldo de Assis Moreira
Ronaldo Izecson dos Santos Leite
Welke nationaliteit heeft topschutter Mahamadou "Mama" Dissa van SV Roeselare?
  Malinees
Sierra Leoner
Burkinees
Hoeveel keer werd Josip Weber topschutter in België?
  twee
drie
vier
Naam
Straat + nr
Postcode
Gemeente
Tel / Gsm
Email

Gelieve alle velden in te vullen. De winnaar van vandaag zal morgenmiddag samen met de juiste antwoorden bekend gemaakt worden.

Proficiat aan Jordi Morlesin Perez uit Leuven. Hij werd uit de vele correcte deelnames uitgeloot en wint het boek 'Figuraties in de sport' van uitgeverij Academia Press


De correcte antwoorden op de vragen van gisteren waren:
1. Welke club verbood Jean-Marc Bosman bij een andere club aan te sluiten wat in 1995 uiteindelijk leidde tot het beruchte Bosman-arrest ?
- RC Luik

2. Wie was de scheidsrechter die op het WK 2002 dat doelpunt van Wilmots afkeurde?
- Peter Prendergast

3. Hoeveel wedstrijden heeft Germinal Beerschot op rij gewonnen?
- Acht wedstrijden

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties