Noord-Ierland gaat verder met zijn bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Noord-Ierland gaat verder met zijn bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nigel Worthington blijft tot het WK in 2010 de bondscoach van Noord-Ierland. Hij is akkoord gegaan met een contractvoorstel van de Noord-Ierse voetbalbond.

Eerder waren Nigel Worthington en de Noord-Ierse voetbalfederatie al tot een mondeling akkoord gekomen over een contractverlenging. Nu is dat ook schriftelijk bevestigd. Worthington liet weten erg blij te zijn dat hij de kans krijgt om het 'land' te kwalificeren voor het volgende WK, in 2010, in Zuid-Afrika.

Vorig jaar volgde Worthington Lawrie Sanchez op als bondscoach. Die had toen een aanbod van FC Fulham aangenomen toen die Chris Coleman hadden ontslagen na de teleurstellende resultaten in de Premier League. Noord-Ierland was lange tijd in de running om een plaats op het EK af te dwingen, maar het lukte net niet om aanwezig te zijn deze zomer in Oostenrijk en Zwitserland.

Noord-Ierland zit met het oog op het WK 2010 in een lastige kwalificatiegroep. Zo moet er gestreden worden met Tsjechië, Polen, Slovakije, Slovenië en dwergstaat San Marino om een ticket naar Zuid-Afrika.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties