Wilmots: 'Met Vandereycken gepraat, niet met bond'

Nico Wieme
| 0 reacties
Wilmots: 'Met Vandereycken gepraat, niet met bond'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots is nog geen assistent van René Vandereycken. De ex-Schalkespeler bevestigde wel dat hij met de bondscoach gepraat heeft over die functie, maar dat er nog niet onderhandeld is met de Belgische voetbalbond (KBVB).

Marc Wilmots (foto onder) heeft aan de RTBF bevestigd dat er tussen hem en bondscoach René Vandereycken een gesprek heeft plaatsgevonden over de functie van assistent. De Waal voegde er wel aan toe dat de KBVB zelf nog niet in dit verhaal voorkomt. De bond is dan ook niet van plan om Wilmots voor te stellen wanneer Vandereycken deze namiddag zijn nieuwe contract tekent. "Het is wel mogelijk dat we er iets over zullen zeggen", zegt de woordvoerder van de bond.

Vandaag wordt Vandereycken dus aan de Houba de Strooperlaan verwacht om zijn nieuwe verbintenis met de bond te ondertekenen. Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen weten dat de Limburger er een belangrijke taak bijkrijgt. De bondscoach krijgt de volle verantwoordelijkheid over de belofteploeg, die in augustus naar de Olympische Spelen trekt. Hij zal dus bepalen wie naar Peking mag en wie niet. De vraag is hoe Jean-François de Sart daarover denkt. De huidige beloftecoach voelt zich sowieso al miskend door de bond en nu zal hij ook nog eens Vandereycken naast of boven zich moet dulden. Het is trouwens nog niet helemaal duidelijk wie de beloften in Peking effectief zal leiden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties