Chelsea opnieuw naar League Cup Final

Luc Goderis

Chelsea heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van de Carling Cup. De Londenaars toonden zich in Liverpool te sterk voor Everton. Een doelpunt van Joe Cole volstond om op zondag 24 februari de tegenstander te worden van Tottenham.

De heenwedstrijd van de halve finale op Stamford Bridge was eerder op 2-1 geëindigd en Everton leek gretig om de achterstand zo snel als mogelijk teniet te doen.  De thuisploeg viel aan en zette het team van Avram Grant onder druk.  De grootste kans uit de eerste helft, een kopbal van Joleon Lescott, viel echter in de handen van Petr Cech.

Na de herneming drukten The Toffees opnieuw op het gaspedaal en Phil Neville en Phil Jagielka kwamen dichtbij een doelpunt.  Naarmate de wedstrijd vorderde gingen The Blues steeds comfortabeler spelen en deelden in de 69ste minuut de genadeklap uit.  Florent Malouda bediende Joe Cole, die de bal in één tijd mooi tegen de touwen schoot.

Een schot van Nicolas Anelka belandde daarna nog tegen het doelhout, waardoor het 0-1 bleef en Chelsea zo voor het tweede jaar op rij naar de League Cup Final mag.