Fel verzwakt Evergem onderuit bij SK Heist

Danny Van Droogenbroeck
Fel verzwakt Evergem onderuit bij SK Heist
Foto: © SC

Met tien spelers die ontbraken van een kern van achttien was het haast onmogelijk om punten uit Heist mee te nemen.

Zes geblesseerde spelers, drie geschorste spelers en een speler die wegens werkomstandigheden niet meer kan komen trainen maakte het voor trainer Geert Standaert niet gemakkelijk om een competitief elftal op de mat te brengen. Evergem Center moest starten met drie beloften in de ploeg en met nog eens drie beloften op de bank was er tegen een sterk collectief geheel van Heist met als draaischijf ex eersteklasser Werry Sels praktisch geen puntengewin mogelijk.
SK Heist probeerde met combinatievoetbal Evergem onmiddellijk terug te dringen op hun eigen speelhelft maar Evergem kwam in het eerste kwartier niet echt in de problemen en kon counteren maar het liep telkens spaak in de grote rechthoek van de tegenstander. Heist omspeelde het onervaren middenveld steeds meer en meer en dat leidde in de 22' minuut tot de 1 - 0 voorsprong. Glenn Van Asten werd centraal net buiten de baklijn aangespeeld, liep de zestien meter in en kon gemakkelijk de bal plaatsen in de rechterbenedenhoek omdat de onervaren centrale verdediger van Evergem roerloos bleef staan en doelman Van De Moortele was een eerste maal geklopt. De thuisploeg voelde dat Evergem het steeds moeilijker kreeg, omwille van de vele foute positiekeuzes en dat resulteerde nauwelijks 5 minuten later in de 2 - 0 , doelpunt gescoord door David Wijns. Dit was ook de ruststand.
Na de koffie ging de thuisploeg op haar elan door en balverlies op het middenveld van Evergem door één van de youngsters resulteerde in de 52' minuut tot de 3 - 0 eindcijfers. David Van Schoor werd aangespeeld in de zestien , omspeelde gemakkelijk de rechtsback en plaatste de bal prachtig in de verste hoek voorbij doelman Van De Moortele. Evergem probeerde tevergeefs om de wedstrijd alsnog te doen kantelen. Van Veirdeghem, Charifi en belofte Van de Walle werden vervangen door de drie beloften, die daarmee ook eens van het eerste elftal konden proeven. In de 80 ' en 85 ' minuut kreeg Evergem spits Christophe de Wispelaere twee reuzekansen maar zijn eerste schot werd in extremis afgeblokt en zijn tweede doelpoging, waarbij hij alleen voor de thuisdoelman opdook, besloot hij nipt naast.
Evergem zal het nog knap lastig krijgen om zich in vierde nationale te handhaven mede door het uitvallen van zovéél kernspelers, maar ook omdat de andere degradatiekandidaten zich één voor één versterkten in de winterstop.

Opstellingen:


SK Heist : Olieslagers, Eyckmans, Webers, Grant, Spiessens, Gorts, Van den Schoor, Sels, Hendrickx,Wijns,
Van Asten.wisselspelers: Ben R'Haiem, Van Reeth, Lambrechts, Thys.


Evergem Center : Van de Moortele, Van Veirdeghem, Pieters, Van Droogenbroeck, Mikolajcak, Van den Hende, Charifi, Van Moorhem, De Wispelaere, Van De Walle, De Puydt. wisselspelers : De Wispelaere, Schatteman, Naudts, Van Brabant.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties