Vlcek: 'Laat Pieroni maar komen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vlcek: 'Laat Pieroni maar komen'
Foto: © SC

Anderlecht boekt gisteren eindelijk nog eens een overtuigende overwinning tegen FCV Dender. Dat had het in grote mate te danken aan het torinstinct van zijn nieuwe spits Stanislav Vlcek.

Stanislav Vlcek snoerde de criticasters gisteren de mond. Met twee doelpunten had de Tsjechische aanvaller een belangrijk aandeel in de vlotte zege van Anderlecht. "Het was mijn eerste officiële match na mijn blessure. Als je dan direct twee keer scoort, geeft dat veel vertrouwen", vertelt de nieuwkomer. "Toch vind ik onze 3-0-zege belangrijker dan mijn goals. We staan dicht bij de halve finales", zegt hij in de kranten.

Opvallend was dat Vlcek twee keer met zijn hoofd raak trof. "Veel kopbalgoals heb ik nog niet gemaakt in mijn carrière. Maar als je twee perfecte voorzetten krijgt van Serhat, moet je die gewoon scoren. Of je nu een goeie kopper bent of niet."

Paars-wit nam gisteren het zekere voor het onzekere en trok met Luigi Pieroni nog een extra spits aan. Vlcek beweert dat de komst van de Rode Duivel hem niet zenuwachtig maakt. "Ik hoorde pas na de wedstrijd van zijn komst. Pieroni was dus geen extra motivatie. Maar laat de nieuwe spits maar komen. Concurrentie maakt de ploeg sterker", zegt de Tsjech bij monde van 'tolk' Daniel Zitka. Als alle spitsen fit zijn, dreigt Anderlecht wel met een luxeprobleem opgezadeld te zitten. De landskampioen liet weliswaar Cyril Théréau naar Charleroi vertrekken, maar trok met Vlcek en Pieroni twee nieuwe aanvallers aan. Met ook nog Mbo Mpenza, Serhat Akin, Nicolas Frutos, Jonathan Legear en de aanvallend ingestelde middenvelders Mbark Boussoufa en Ahmed Hassan heeft Sporting plots acht spelers voor ongeveer de helft van de plaatsen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties