Schalke en Stuttgart spelen laatste troeven uit

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke en Stuttgart spelen laatste troeven uit
Foto: © SC

Na het bekervoetbal van eerder deze week staat in Duitsland opnieuw competitievoetbal op het programma. De blikvanger staat geprogrammeerd voor zondag, want dan spelen Schalke en Stuttgart in een onderling duel hun laatste kansen voor de titel uit.

Schalke en Stuttgart moeten winnen
Als Schalke en Stuttgart nog een beetje kans willen maken op de titel zal er zondag gewonnen moeten worden. Uiteraard kan er maar een club zondag met de drie punten gaan lopen, want beide teams nemen het tegen elkaar op. Stuttgart staat al op elf punten van de leiders, Schalke staat acht punten in het krijt. Zoals gezegd: winnen is een must.

Bayern kan de druk vrijdag alvast bij de tegenstander leggen. Het gaat op bezoek bij Hansa Rostock dat eerder deze week een kater opliep in de beker. Werder Bremen weet bijgevolg zondag wat het moet doen om aan de leiding te blijven. Er staat Werder wel de altijd lastige verplaatsing naar Bochum te wachten.

De derde in het klassement, Hamburger SV, krijgt thuis Hannover op bezoek. Dat is een ploeg die wel voor een stunt kan zorgen. Het moet in ieder geval al het goede van de heenronde bevestigen. Hannover staat zevende op negen punten van het leidersduo.

Hertha moet uit de problemen zien te komen
Hertha BSC krijgt zaterdag Frankfurt over de vloer. Frankfurt staat met 23 punten nog net in de linkerkolom. Dat kan met twintig punten niet gezegd worden van Hertha BSC. Als de hoofdstedelingen niet nog meer in problemen willen komen, wordt er zaterdag maar best gewonnen.

Nog een ploeg die problemen moet vermijden is Wolfsburg. Felix Magath moet ervoor zorgen dat er in en tegen Bielefeld niet wordt verloren, want anders komt het degradatiespook definitief tevoorschijn. Dat zal zeker gebeuren als enkele andere degradatiekandidaten punten pakken.

Dat wordt echter geen sinecure. Rode lantaarn Duisburg krijgt in eigen huis het bezoek van Dortmund dat in de beker Werder Bremen elimineerde. Cottbus neemt het, ook voor eigen volk, op tegen Leverkusen, de nummer vier uit de competitie. Nürnberg, de laatste ploeg die op een degradatieplaats staat, is deze week te gast bij seizoesrevelatie en nummer zes Karlsruhe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties