AZ-voorzitter: 'Van Gaal blijft tot 2010'

Nico Wieme
| 0 reacties
AZ-voorzitter: 'Van Gaal blijft tot 2010'
Foto: © SC

AZ Alkmaar beleeft een annus horribilis. Met 29 punten en een elfde plaats, blijft de ploeg van coach Louis Van Gaal ver beneden de verwachtingen. Toch staat de trainer niet ter discussie.

AZ verloor gisteren op eigen plein van leider PSV. Meteen de tiende nederlaag van het seizoen en achterstand van maar liefst 23 punten op de koploper. Van een ploeg met uitgesproken titelambities mag toch wel iets anders verwacht worden. Ondanks de povere resultaten mag AZ-coach Louis van Gaal op beide oren slapen. Dat beweert voorzitter Dirk Scheringa, die ervan uit gaat dat Van Gaal tot 2010 werkzaam zal zijn in Alkmaar.

"We zitten in een hele moelijke periode", erkende Scheringa tegenover de verzamelde media. "Daar zijn we met z'n vijven verantwoordelijk voor, niet alleen de trainer. We hebben een visie op lange termijn. Van Gaal is een authentieke coach, iemand met een duidelijke visie. Hij blijft minimaal tot 2010, wanneer zijn contract afloopt", besluit de preses. Scheringa liet tegenover de NOS wel weten intern te hebben gesproken over de open sollicitaties van Van Gaal in de media naar functies als bondscoach bij grote voetballanden. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties