Recordpremie voor Duitsland bij winnen EK

Nico Wieme
| 0 reacties
Recordpremie voor Duitsland bij winnen EK
Foto: © SC

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft er veel voor over om de Europese titel komende zomer in Oostenrijk en Zwitserland te behalen. Europees goud zal elke speler maar liefst 250 000 euro rijker maken.

De DFB en de spelersraad, bestaande uit aanvoerder Michael Ballack, doelman Jens Lehmann, middenvelder Bernd Schneider en aanvaller Miroslav Klose, kwamen overeen dat het winnen van het Europese Kampioenschap elke Duitse speler 250 000 euro zal opleveren.
 
De Duitse Mannschaft zal echter wel moeten werken voor dat kwart miljoen, want de premie is sterk prestatiegericht. Voor het behalen van de kwartfinales voorziet de bond per speler 50 000 euro, per volgende ronde komt er nog eens 50 000 bij.
 
Als de Duitsers de finale verliezen, incasseren ze dus elk 150 000 euro. Enkel bij het winnen van de slotwedstrijd mogen ze zich aan de volle premie verwachten. Ter vergelijking, had het Duitse team de finale van Euro 2004 in Portugal gewonnen, dan was iedere speler daarvan ‘slechts’ 100 000 euro rijker geworden. De voetbalbond wil de motivatie deze keer nog wat aanzwengelen.
 
West-Duitsland werd eerder al Europees kampioen in 1972 en 1980, toen in Italië de Rode Duivels in de finale met 2-1 sneuvelden tegen de Duitsers. Sinds de val van de Berlijnse Muur lukte dat enkel in 1996. In 2000 en 2004 kwamen de Duitsers niet verder dan de eerste ronde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties