Pieroni: 'Als ik nu niet scoor, is het mijn fout'

Pieroni: 'Als ik nu niet scoor, is het mijn fout'
Foto: © SC

Luigi Pieroni maakt vanavond wellicht zijn debuut in het shirt van Anderlecht. De aanvaller start in de wedstrijd tegen FC Brussels mogelijk in de basis. Pieroni is erop gebrand om meteen te scoren.

"Ik weet dat ze van mij goals verwachten", vertelt Pieroni in Het Laatste Nieuws. "Hoeveel ik er hoop te scoren? (lacht) Ik heb een cijfer in gedachten maar dat ga ik niet luidop zeggen. Stel: ik maak er tien en we worden vijfde. Dan zal ik niet tevreden zijn. Ik zal wél gelukkig zijn als we derde worden, zelfs als ik maar vijf keer scoor. Ik zie het als mijn taak om Anderlecht mee aan een Europees ticket te helpen."

Pieroni speelde de afgelopen jaren in Frankrijk, maar kon daar nooit echt doorbreken. "Ik zie die jaren in Frankrijk niet als een mislukking. Bij Auxerre deed ik het niet zó slecht. Met Nantes was het voetballen tegen de degradatie en Lens was verre van ideaal door al die trainerswissels. Oké, ik keer nu terug naar België maar ik beschouw dat niet als een stap achteruit in mijn carrière. Integendeel, ik hoop die zo nieuw leven in te blazen. Ik wil tonen dat ik nog steeds vlot kan scoren."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties