Tienen opnieuw onderuit tegen Antwerp

Dirk Pieters

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp heeft voor de tweede keer op rij gewonnen van Tienen. Na de 0-1 overwinning van vorige week werd het nu 3-2. Het werd een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk hield de Great Old de punten thuis.

Antwerp had in het begin van de wedstrijd het meeste balbezit, maar echt kansen bleven achterwege. Het was wachten tot iets over het kwartier alvorens de supporters iets te zien kregen. Pivaljevic zette, na een mooie dribbel, de bal voor, maar Utaka kopte hem hoog over de dwarsligger. Aan de overkant was het wel meteen raak. Geebelen kreeg prompt een bal in de voeten en met een knappe volley schoot hij de bal in de linkerwinkelhaak: 0-1. Antwerp reageerde meteen, maar opnieuw liet doelman Schuermans zien dat hij in vorm is. Eerst haalde hij een schot van Pivaljevic uit zijn doel en even later werd ook de poging van Jelicic onschadelijk gemaakt. Toch bleef Tienen goed meevoetballen. De Silva kreeg aan de overkant nog een kansje, maar zijn poging ging enkele meters naast. Op slag van rust kwam Antwerp dan toch op gelijke hoogte. Pivaljevic ging neer in de zestien en scheidsrechter De Belder wees naar de stip. Pivaljevic zette om en 1-1.

In de tweede helft trok Antwerp het laken naar zich toe. Al vrij vroeg ging Peter Utaka op wandelen. De aanvaller zette Vanhees in de wind zette en dribbelde daarna nog enkele spelers en de doelman om zo de bal bal na een knap solonummertje over de doellijn te lopen. Antwerp had de wedstrijd nu onder controle en kwam zelfs op 3-1. Opnieuw ging de slimme Pivaljevic neer in de zestien en Utaka nam het cadeau aan om er vanop de stip 3-1 van te maken. Toch gaven de bezoekers zich niet gewonnen. Bogaerts kon tussen een bos van spelers voor de aansluitingstreffer zorgen: 3-2. Met nog 25 minuten te gaan kon Antwerp het nog wel eens knap lastig krijgen. Toch kwam de Great Old nog nauwelijks in de problemen. Het vergat zelfs om de score verder te doen oplopen. Geeroms knalde nog op de paal, Glouftsis liet oog in oog met Schuermans de kans liggen en Olguin liet een enorme mogelijkheid onbenut. (AN)