Wedstrijdverslagen 3 prov A. O-Vl van 10/02/2008

Hendrik De Vriesere

SLV.Zelzate wint topper, KFCO.Gent wordt afgestraft door Zeveren en hekkesluiter Maria-Aalter pakt een stuntzege in eigenhuis.

Poesele - Bassevelde 2-3

Het was de thuisploeg die in de 24' op voorsprong kwam met een doelpunt van Standaert, dit was tevens de ruststand. Na de koffie kwamen de bezoekers hun neus aan het doel steken van Poesele, en in de 48' kwam de gelijkmakker op het bord via Verhaegen de druk bleef aan houden en op een mum van tijd was het tij gekeerd want in de 52' werd het 1-2 via Van Wijnsberge en twee minuten later maakte Verhaegen zijn tweede van de middag 1-3. De bezoekers stonden dan op roze maar Cornelis kwam roet in het eten gooien en maakte in de 90' de aansluitingstreffer 2-3, Bassevelde kwam in blessuretijd nog goed weg om de winst te behouden en de gelijkmakker van de Poesele teniet te doen, eindstand 2-3.

SLV.Zelzate - Knesselare 4-3

Een spectaculaire topper waar de bezoekers al in de 12' de 0-1 op het bord prikte via De Munyck, daarna duwde de toekomstige fusieploeg een tandje bij en Soens kon eerst vrijdoor de 1-1 (20') en dan vanop de de stip de 2-1 (28') dit was ook de ruststand. Na de pauze kwam Knesselare grettig uit de kleedkamer en in de 50' scoorde Mestagh de gelijkmakker, het was een spannende laatste kwart waar de De Wolf in de 68'  3-2 maakte maar De Poorter zag daarna zijn doelpunt afgekeurd om de bordjes terug in evenwicht te brengen. De strijd werd nog gesteden tot in het slot van de partij, met nog doelpunten van Baudry 80' (4-2) en Cornelis 89' (4-3), de eindstand.

Maria-Aalter - St.Kruis Winkel 3-2

Men mag zeggen op een stuntzege van de thuisploeg met een zekere Gulano in de ploeg, want die tekende in de 44' het eerste doelpunt van de partij op zijn naam 1-0. Na een verdiende rust verdubbelde De Baere in de 58' de score (2-0), daarna kon Van Heghen nog milderen naar 2-1 in de 62' maar de thuisploeg bleef doorduwen al thans de druk van de bezoekers het was de zelfde Gulano die de zege veilig stelde om in de 75' de 3-1 aan te tekenen. St.Kruis Winkel kon nog een doelpunt maken maar daar bleef het bij 3-2 de eindstand.

Kleit - Ex.Mariakerke 1-1

In een evenwichtige partij met enkele goede kansen aan beide zijden, werd het een gelijkspel na  90' met een doelpunt in de eerste helft 15' Van Landschoot (1-0) en in de tweede periode door de bezoekende spits Mestagh 60', eindstand 1-1.

Vinkt - FC.Zelzate 2-3

Een matige prestatie van de co-leider FC.Zelzate die een gevleide drie punten op zak wist te stoppen, al liep FC.Zelzate al na 25' uit naar 0-2 maar gingen dan terug in eigen bozoem lopen zodat Vinkt de aanval beter kon controleren en nog in de eerste helft was alles over te doen want Verhaeghe (26') en Buydaert (38') pikte hun goal mee voor het einde van de 45'. In de tweede helft hadden ze pech toen in de 52' Aerssens zijn eigen doelman versloeg 2-3 en zou konden de kanaaljongens met de zege lopen, eindstand 2-3.

Wippelgem - Hansbeke 0-1

De thuisploeg verzuimde in de eerste helft te scoren al waren ze beter in de eerste periode, Hansbeke nam de tweede helft voor hun rekening en daar kwam dan een doelpunt uit in de 65' scoorde De Jaeger het enig doelpunt, eindstand 0-1.

KFCO.Gent - Zeveren 1-4

Met up en down werkt KFCO zijn wedstrijden af dit seizoen nu een nederlaag tegen Zeveren, de bezoekers werkten wel aan honderd procent af tegen de thuisploeg die geen greep op de partij kreeg. Met doelpunten van Naert (8') 0-1, 20' Van der Beken 0-2, De Cock (67') 1-2, 82' Naert 1-3, 88' De Wulf 1-4 de eindstand.

Belzele - St.Muide 2-1

Het was een verdiende zege voor de thuisploeg, die wel eerste op achterstand kwam in de 14' door een doelpunt van Verheugen 0-1 tevens de ruststand. Na rust had Belzele veel veldoverwicht en kon zou de zege in eigen huis houden, want in de 50' werd de gelijkmaker gemaakt door Vereecke en in de 69' de winninggoal van Sergeant 2-1 de eindstand.