'PSV diende Ronaldo anabolen toe'

Nico Wieme
| 0 reacties
'PSV diende Ronaldo anabolen toe'
Foto: © SC

AC Milanspits Ronaldo scheurde vorig weekend een kniepees tijdens AC Milan-Livorno. Deze blessure zou wel eens het einde van zijn carrière kunnen betekenen. Bernadino Santi wijst met een beschuldigende vinger richting PSV.

Volgens Bernadino Santi, teamdokter van het Braziliaanse elftal, is PSV schuldig aan de zware blessureproblemen van Ronaldo. De gloeilampenclub zou de spits in zijn Eindhovense tijd anabolen toegediend hebben. De arts beweert die informatie uit Nederlandse bronnen te hebben verkregen.
 
PSV zou de toen 18-jarige aanvaller steroïden aangeraden hebben aangezien zijn kniebanden en pezen nog niet genoeg ontwikkeld waren om zware fysieke prestaties te leveren. “In eerste instantie levert het kracht en kwaliteit op, maar op de lange termijn heeft het schadelijke effecten. De rekening die je betaalt voor het gebruik van anabole steroïden kan tien tot twintig jaar later komen”, vertelt Santi in de Braziliaanse krant Folha. Na zijn PSV-tijd liep Ronaldo enkele zware knieblessures op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties