Van Basten nieuwe Ajaxcoach

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Basten nieuwe Ajaxcoach
Foto: © SC

Ajax heeft een nieuwe trainer voor volgend seizoen: Marco van Basten zal na het EK de troepen in de Amsterdam ArenA leiden. De geruchten deden al lang de ronde en nu bevestigt de Amsterdamse club het nieuws op haar website.

Marco van Basten krijgt volgend seizoen de leiding over het A-elftal van Ajax. De club bereikte tevens een overeenkomst met hulptrainers John van ’t Schip en Rob Witschge. Van Basten tekent een vierjarige verbintenis die ingaat op 1 juli 2008. In de contracten is een wederzijds evaluatiemoment opgenomen, dat plaatsvindt na twee seizoenen.
 
Ajax kiest dus voor het trio Van Basten, Van ’t Schip en Witsche, dat elkaar al door en door kent. De twee eerstgenoemden trainden in het seizoen 2003-2004 Jong Ajax. Met Witschge erbij vormen ze sinds het seizoen 2004-2005 de technische staf van Oranje. De nieuwe coaches zullen op 5 maart 2008 om 11u00 worden gepresenteerd in de perskamer van Ajax.
 
Technisch directeur Martin van Geel toont zich een tevreden man. “‘We zijn hier erg blij mee”, vertelt hij op de clubwebsite. “Het zijn drie ambitieuze trainers met een Ajaxverleden, die alle drie een internationale carrière als voetballer en inmiddels de nodige ervaring als trainer met zich mee brengen. Daarnaast is het goed dat er duidelijkheid is, nu we de technische staf voor de komende seizoenen rond hebben.”
 
Het laatste woord is voor zaakwaarnemer Perry Overeem. “We hebben de afgelopen weken samen met de voltallige directie van Ajax hard gewerkt de aanstelling rond te krijgen. Beide partijen zijn zeer tevreden over het verloop en de resultaten daarvan. De duur die de onderhandelingen met zich meebrachten vertaalt de in acht genomen zorgvuldigheid en aandacht van het proces.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties