El-Akchaoui: "Die bal was maar op één manier te raken"

Tomas Taecke
| 0 reacties
 El-Akchaoui: "Die bal was maar op één manier te raken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de vroege rode kaart van onze landgenoot Vandenbussche kwam Heerenveen verrassend 2-0 voor. Toch kwamen de Nijmegenaren op gelijke hoogte en maakte Youssef El-Akchaoui met een heerlijke vrijschop in de slotfase het feest compleet.

"Er was maar één manier om die bal te raken: met de buitenkant," legt de matchwinnaar op de website van NEC uit. Toen scheidsrechter Jol in de slotfase aan NEC een vrije trap recht voor doel toekende, stapte Youssef El-Akchaoui vastberaden naar voor. Met een heerlijk schot maakte hij een einde aan een zenuwachtige middag in Friesland. 

Na de vroege rode kaart van doelman Vandenbussche leek er voor de thuisploeg aanvankelijk niets aan de hand. Heerenveen creëerde een handvol kansen en kwam op het halfuur verdubbelde Roorda de score na de vroege openingstreffer van Beerens. Heerenveen hield goed stand maar was op het uur vrijwel moegestreden. "Zelfs bij een 2-0 achterstand wist ik dat we de partij nog naar onze hand zouden zetten," gaat El-Akchaoui verder. "We waren veel frisser dan de vermoeide Friezen en voelden dat we de bovenhand namen. Toen we in de slotfase die vrijschop kregen heb ik niet getwijfeld."

NEC Nijmegen heeft nu uit vijf wedstrijden vier zeges geput. De Gelderlanders staan op een twaalfde plaats, op drie punten van AZ, maar zijn nog lang niet uit de degradatiezorgen. Hekkensluiter Willem II telt slechts zes lengtes minder dan NEC, en met een uitwedstrijd op Feyenoord kan de ploeg van Mario Been zaterdag alweer in de gevarenzone bengelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties