De Keersmaecker: 'Verrast door Wilmots' besluit'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Keersmaecker: 'Verrast door Wilmots' besluit'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker had de bui duidelijk niet zien hangen. Hij is dan ook verrast door de beslissing van Marc Wilmots om geen assistent-bondscoach te worden.

In een reactie op de weigering van Marc Wilmots om assistent van bondscoach René Vandereycken te worden, toonde bondspreses François De Keersmaecker zich verrast. “Ik had zeker gehoopt op positiever nieuws”, zei de man met de eeuwige lach aan Sporza Radio. “Voor mij is dit een beetje een gemiste kans. Ik geloof in de mogelijkheden van Wilmots en had een goed oog in de samenwerking tussen hem en Vandereycken.”
 
De Keersmaecker werd maandag voor het eerst betrokken in de onderhandelingen. “Het was ook de eerste keer dat ik om de tafel zat met Wilmots. Het was een kort, maar heel eerlijk gesprek. Het was ook snel duidelijk dat we hem niet meer konden overtuigen.”
 
De voetbalbond moet nu op zoek naar een nieuwe vervanger voor huidig assistent Stéphane Demol. “We hebben geen kostbare tijd verloren, het contract van Demol loopt pas eind juni af”, zei de voorzitter. De vraag rijst nu aan wie de voetbalbond denkt als alternatief voor Wilmots. “We hebben daar nog alle tijd voor. We laten dit eerst bezinken, we moeten morgen niet beslissen. De WK-voorbereiding is nog niet begonnen.”
 
De Keersmaecker sloot niet uit dat huidig beloftecoach, Jean-François De Sart, een kans zal krijgen. “We hebben wel al een idee, maar moeten dat nog uitwerken. Er zullen zeker voldoende kandidaten zijn. De Sart? Dat is speculatie, maar wel een mogelijkheid”, besloot de bondsvoorzitter diplomatisch.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties