Wordt titelstrijd beslist ?

Philippe Crols
| 0 reacties
Wordt titelstrijd beslist ?
Foto: © SC

Nog twaalf speeldagen zijn er te gaan in de Duitse Bundesliga. Bayern München staat er goed voor en hoopt na de makkelijke zege in Brussel op hetzelfde elan te kunnen doorgaan. Deze week ontvangt het revelatie Karlsruhe.

Stuttgart kan Werder uittellen

Betreffende de spanning hopen we van niet, maar de kans is niet onbestaande dat de titelstrijd na dit weekend wel eens in een definitieve plooi zou kunnen liggen. Bayern München krijgt weliswaar seizoensrevelatie Karlsruhe over de vloer, maar de club van Van Buyten en co haalt zowel in Europa als in eigen land een hoog niveau en dus lijkt er ook komend weekend een driepunter aan te komen.

In dat geval komt Werder Bremen in nauwe schoentjes. Als de troepen van Schaaf er dan niet in slagen om te winnen in Stuttgart zou de kloof zes of zeven punten kunnen bedragen. Allemaal hypotheses, maar verre van onmogelijk. Landskampioen Stuttgart zal Werder Bremen trouwens maar al te graag wat in de weg leggen, want het is nog volop in strijd voor een UEFA Cup-plaats.

Na de nederlaag tegen Leverkusen in de UEFA Cup hoopt HSV in de Bundesliga Bayern en Werder niet uit het oog te verliezen. Op zondag gaat de ploeg van onze landgenoot Kompany op bezoek bij het Nürnberg van Jan Koller. De bekerwinnaar staat nog altijd op een gedeelde laatste plaats en heeft wel heel dringend een zege nodig.

Opnieuw belangrijk duel voor Rostock
Vorige week speelde Rostock in eigen huis tegen Bielefeld en ook dit weekend staat er een degradatietopper op het programma voor de nieuwkomer in de Bundesliga. Hansa trekt op zaterdag richting Duisburg. Die club staat samen met Cottbus en Nürnberg op de laatste plaats, maar mits winst zou Duisburg tot op twee punten van Rostock, de veertiende in het klassemant, kunnen komen.

Cottbus staat dus ook nog op de laatste plaats, maar heeft door de storm van vorige week wel een match minder gespeeld. Dit weekend gaat het in Wolfsburg op zoek naar punten. De ploeg van Magath was goed begonnen aan 2008, maar is inmiddelsl weer afgezakt naar de rechterkolom. De beker lijkt er het hoofddoel te zullen worden.

Bielefeld staat er met negentien punten ook niet super voor. Deze week krijgt het bezoek van Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen slaagde er afgelopen week in zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League, een primeur. Als het team van Slomka ook volgend jaar aan het kampioenenbal wil deelnemen zal het de Champions League toch moeten winnen. In eigen land lijkt UEFA Cup-voetbal het hoogst haalbare.

Leverkusen wil aansluiting behouden
Vorige week ging Leverkusen voor het eerst sinds lang nog eens ten onder, maar na de UEFA Cup-zege tegen HSV is het vertrouwen weer terug. Tegenstander van zondag is Hannover. Na winst vorige week tegen Nürnberg is Europa plots weer slechts vier punten veraf. Leverkusen van zijn beurt wil vooral aansluiting behouden met HSV en Werder Bremen.

Voor het overige staan er nog enkele wedstrijden op het programma waarin middenmoters het tegen elkaar opnemen. Zo openen Dortmund en HBSC vrijdag speeldag 23. Wie wint maakt de sprong naar de linkerkolom.

Zaterdag dan ontmoeten Frankfurt en Bochum elkaar. Frankfurt kan mits winst wel eens heel dicht bij de Europese plaatsen komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties