Analyse Bayern lijkt op weg naar de titel

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern lijkt op weg naar de titel
Foto: © SC

Wat we min of meer zagen aankomen voor het weekend is ook gebeurd. Stuttgart legde Werder over de knie terwijl Bayern vrij makkelijk Karlsruhe vloerde. De rekordmeister heeft nu zeven punten meer dan zijn dichtste achtervolger, want ook HSV won niet.

Bayern deed de beste zaak

Bayern kwam zaterdag in de arena tegen seizoensrevelatie Karlsruhe. Het waren opnieuw de topaankopen Toni en Ribery die voor de overwinning zorgden. Het was feest in München. Niet alleen omdat Bayern won, maar ook omdat Werder Bremen op datzelfde moment klop kreeg van landskampioen Stuttgart. Onder meer dankzij drie doelpunten van Gomez werd het daar maar liefst 6-3. De kloof met Bayern bedraagt nu zeven punten voor Werder.

HSV kon naderen tot op zes punten van Bayern, maar bleef in Nürnberg steken op een 0-0-gelijkspel. Geen van beide ploegen schiet er wat mee op, want Nürnberg blijft op een degradatieplaats staan.

Cottbus is nog alleen laatste

Energie Cottbus is na 23 speeldagen alleen laatste. Het ging op bezoek bij Wolfsburg de boot in dat op zijn beurt naar de linkerkolom oprukt. Cottbus heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. Duisburg pakte een punt afgelopen weekend tegen Rostock. Zo blijft Rostock voorlopig nog gespaard van degradatiezorgen, al is een marge van vijf punten niet al te riant natuurlijk. Bielefeld blijft ook sukkelen. Het verloor in eigen huis van Schalke met 0-2. Bielefeld heeft nog een punt voorsprong op Nürnberg. Schalke is nu vijfde, want het wipt over Karlsruhe.

Frankfurt mist kans op aansluiting

Eintracht Frankfurt had mits winst tegen Bochum op drie punten van Schalke kunnen komen. Helaas voor Eintracht kwam het tegen Bochum niet verder dan 1-1. Dat was ook de eindstand in Dortmund - Bochum. Een resultaat van een derby waar echter geen van beiden iets mee opschiet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties