Analyse Lyon wint topper, Marseille blijft zegevieren

Tomas Taecke
| 0 reacties
Lyon wint topper, Marseille blijft zegevieren
Foto: © SC

Lyon heeft naaste achtervolger Bordeaux de kans ontnomen om op gelijke hoogte te komen. De sterke landskampioen won met 4-2 en effent het pad richting een nieuwe titel.

Bordeaux is er in het rechtstreeks duel met Lyon niet in geslaagd om de koploper bij te halen. Nog voor het halfuur had Bodmer de thuisploeg al op rozen gezet (2-0). Wendel kon nog voor de rust tegenscoren, maar Benzema nam kort na de pauze alle Girondijnse hoop weg. Op strafschop kwam Bordeaux toch nog in de buurt van een puntendeling, maar in blessuretijd plaatste Keita het orgelpunt voor Lyon. De leider staat nu zes punten los, en kan zich volop op de titel concentreren. 

In de aanloop van de clash konden Nancy en Marseille de druk op de vice-leider wat opvoeren. Nancy won een moeilijke thuismatch tegen Monaco (2-0), l'OM zette met dezelfde cijfers St-Etienne opzij. Nancy blijft dus derde met 48 punten, Marseille telt er nog steeds drie minder. 

De ploeg van Gerets verstevigt wel zijn vierde plaats. Lorient, Nice, Le Mans en Valenciennes speelden allemaal 0-0 gelijk, waarmee dus geen enkele ploeg in de subtop iets opschiet. Enkel Stade Rennes lijkt zich na een knappe uitzege tegen PSG los te maken van de degradatiezone. De ploeg uit het Westen komt voor het eerst sinds het begin van het seizoen in de linkerkolom. 

Onderin deden vooral PSG (0-2 nederlaag tegen Rennes) en Toulouse een slechte zaak. Les Toulousains verloren het degradatieduel in eigen huis tegen Sochaux, en moeten de geel-blauwen aan zich laten voorbijgaan. Ook Lille schiet met zijn vijftiende gelijkspel in de derby tegen Valenciennes niets op. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties