Harelbeke geeft rode lantaarn door aan Ksk.Maldegem.

Hendrik De Vriesere

In de wedstrijd voor het behoud in deze reeks. Stonden twee ploegen tegen over elkaar die de punten nodig hadden. Harelbeke en Maldegem werd dan een partij op het scherp van de snee. Maar het mocht niet baten ze verloren de partij.

De inzet van de thuisploeg was indrukwekkend in de vijfde minuut een voorzet van Melki maar Calsijn kopte tegen de paal. Daarna was het heel rustig met langs beide kanten geen inzet. Het waren de bezoekers die probeerde om openingen te crieeren maar dat lukte niet. Met behulp van de thuisverdediging kwam Harelbeke op voorsprong. In de 20' een misser van De Decker en Jörg Dutoit kon Van Wijnsberghe op de korrel nemen.

Kansloos keek hij toe als de bal in doel verdwijnde 0-1. Het zat Ksk.Maldegem niet mee als drie minuten later het schot van Bernaert terug de paal op zijn weg vond. De druk bleef aanhouden op zoek naar de gelijkmaker. Op pas van Wellens en een uithaal van Calsijn kon Sören Dutoit zijn netten proper houden.

Net over het halfuur kreeg Bernaert een openkans maar die besloot nipt naast. Op slag van rust kwamen de bezoekers nog sterk opzetten. Na een balverlies van Cool kon Delaere de bal voor doel brengen waar Remabna de vingertoppen van Van Wijnsberghe op zijn weg vondt.

Na de koffie was het Ksk.Maldegem de probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar de bezoekers keken uit op de counter. In de 57'' een afstandschot van Bernaert maar een geweldige safe van Sören Dutoit die het leder uit zijn kader kon houden.

Als Nejim Melki het eens op zijn eentje probeerde een wanhoopspoging die eigenlijk niets opleverde. Het waren ploegen in de tweede periode die zo goed als zeker verwezen zullen worden naar Provinciale.

Harelbeke voelde het gevaar en begon aan een zeer goede combinatie partij. Waar ze in de 68' werden voor beloond. Op voorzet van Taillieu kon Delaere de 0-2 tegen de netten kopte. De verdediging van de thuisploeg was aan de grasmat vast genageld.

Met nog veel invalsbeurten langs beide kampen. Was het in de laatste tien minuten KsK.Maldegem die dicht bij de aansluitingtreffer kwam. De druk op het doel van de bezoekende ploeg bleef aanhouden. Voorzet van Melki naar Bulens en een pracht van een redding van Dutoit.

Op het eind van de wedstrijd kreeg Harelbeke nog een kans. Een omhaal van Ongmahon die net over het doelkader belandde. De scheidsrechter Jo De Weerdt heeft deze degradatie wedstrijd in goede banen laten afloop (de beste op het groene natte grasveld).

Doelpunten : 20' Jörg Dutoit (0-1), 68' Delaere (0-2).

KsK.Maldegem : Van Wijnsberghe, Blondeel, Cool, De Decker, Cools (75' De Muynck), Wellens (80' Wille), Calsyn (65' Lootens), Melki, Bulens, Madou, Bernaert.

Harelbeke : Sören Dutoit, Verhelst, Kingslay, Bostoen, Taillieu, Ladon, Delaere (82' Nuyttens), Ongmahon (74' Verfaille), Jörg Dutoit, Remabna (65' Goessaert), Dejonghe.

Gele kaarten : 17' Tailleu, 33' Dejonghe, 75' De Decker, 87' Cool.