Wedstrijdverslagen 3 prov A.O-Vl van de 26ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

De leidersploegen zijn niet uit hun lood te slaan.Zouwel FC als SLV.Zelzate zetten koers naar de titel. FC kreeg de derde in het klassement op bezoek St.Muide, het was een moeilijke opdracht maar kon de zege in eigen huis houden.

FC.Zelzate - St.Muide 1-0

Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. In de 6' knalde Beauprez FC.Zelzate op winst, daaarna bleven de kansen schaars voor beide teams ruststand 1-0.

In de tweede periode kreeg de leider het erg knap lastig. Het was het moedige St.Muide die knokkend verder ging. Maar de thuisploeg pakte zo een gevleide zege en de drie punten, eindstand 1-0.

Poesele - SLV.Zelzate 0-2

SLV.Zelzate liet geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Maar toch gingen ze de rust in met een 0-0 score.

Na de koffie was het tevens ook knokken om de zekerheid op winst. In de 49' was er wel een doelpunt van Janssens 0-1. Om zeker te zijn van de zege bracht Ost de verlossing om in de 90' de 0-2 op het bord neer te prikken.

KFCO.Gent - FC.Kleit 1-0

De betere kansen waren voor de thuisploeg, maar konden in de eerste helft het verschil niet maken. Het qas mede dat de bezoekende doelman alle ballen tussen het kader voor zijn rekening hield.

Maar de druk bleef aabhouden in de 65' toch vreugde in het thuiskamp toen Mokio de 1-0 op het scorebord prikte. Na het verlies van Knesselare rukt KFCO op naar een vierde stek.

Knesselare - Hansbeke 1-2

De thuisploeg gaf nooit de indruk zich in de strijd te gooien, om de tweede plaats op te eisen. Net voor rust kwamen ze op achterstand via een doelpunt van De Jaegher 0-1.

In het slotkwartier kon Cornelis nog voor de thuisploeg een gelijke stand op het bord brengen 1-1. Maar een gedreven Hansbeke besloot er enders over in de 87' maakte De Jaegher zijn tweede doelpunt van de middag 1-2. De buren hebben een verdiende zege en Knesselare op een nederlaag getrakteerd, eindstand 1-2.

Belzele - St.Kruis Winkel 2-1

Op een quasi onbespeelbaar veld bleek Belzele de betere. Maar konden geen afstand nemen in de eerste helft. Dus een brilscore aan de rust.

Na de koffie was de druk van de thuisploeg iets meer aanvallend. Met resultaat want in de 52' opende Sergeant sz score 1-0, en de ploeteraars beschikte ober de betere papieren en konden in de 81' verder uitlopen.

Het was terug Sergeant die aan de basis lag van de 2-0. De bezoekers konden nog de eer redden in de 85' bracht Vervaet de eindstand op het bord 2-1.

Zeveren - Mariakerke 0-3

De thuisploeg beet zich stuk in de grasmat. Met de komst van Mariakerke die al snel op winst kwam. In de 7' Polfliet kon de basis leggen op winst 0-1 tevens de ruststand.

Na de pauze dreven de bezoekers het tempo op. Maar daar had Zeveren geen verhaal tegen. In de 47' maakte Dhondt er 0-2 van. In blessuretijd mocht Mottet nog de tijd om de kers op de taart te zetten met de 0-3 als eindstand.

Bassevelde - Wippelgem 0-1

Wippelgem had de betere lansen an na vijftien minuten kwamen ze op voorsprong via Verdurme. Er kwam geen verandering tot aan de rust.

Zoudat de bezoekers niet onverdiend na 90 minuten met de volle buit ging lopen, eindstand 0-1.

Maria Aalter - Vinkt 0-1

Op eigen terrein kon hekkensluiter Maria Aalter wel het spel bepalen. Met een zee van kansen maar de afwerking bleef achterwegen. Dat mag niet gezegd worden van de bezoekers. Er viel maar één doelpunt in de 35' Versyp die aan honderd procent afwerkte.

Wel een magere zege voor Vinkt die wel Maria Aalter ziet wegzaken naar vierde privinciale, eindstand 0-1.