Seizoen voorbij voor Altintop, EK in gevaar

Nico Wieme
| 0 reacties
Seizoen voorbij voor Altintop, EK in gevaar
Foto: © SC

Bayern München zal het de reste van het seizoen zonder Hamit Altintop moeten stellen. De Turkse middenvelder blesseerde zich woensdag in de oefenmatch tegen Wit-Rusland aan de voet.

Bij Bayern München zitten ze met de handen in het haar. In de oefenwedstrijd tussen Turkije en Wit-Rusland brak Hamit Altintop een middenvoetsbeentje. De middenvelder wordt nog donderdagavond in het Bogenhausen Ziekenhuis door professor dr. Ludwig Seebauer geopereerd. Zijn inactiviteit wordt geraamd op zes tot zeven weken.

Ottmar Hitzfeld reageert zeer ontgoocheld. "Het was een schok voor mij", aldus de Bayerntrainer op de clubwebsite. "Hamit Altintop was de laatste tijd in topvorm. Hij had zijn plaats gevonden op het middenveld. Het is een zwaar verlies voor ons." De onfortuinlijke speler dreigt door zijn blessure het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland aan zich te zien voorbijgaan. "Het is nog maar de vraag of hij dit seizoen nog aan spelen toekomt", spreekt Hitzfeld geen al te bemoedigende woorden.

Het is voor Altintop al de tweede blessure in deze jaargang. Begin december moest hij aan de rechter meniscus geopereerd worden. Daardoor miste de voormalige Schalke 04-speler de laatste drie wedstrijden van de heenronde.

Ook verdediger Christian Lell leeft mee met zijn collega. "Het is zeer bitter. Hamit was goed bezig." Lell vormde gedurende veertien wedstrijden een tandem op de rechterflank met de Turkse international. "We voelden elkaar goed aan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties