Sparta vergeet degradatiespook weg te spelen

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Sparta vergeet degradatiespook weg te spelen
Foto: © SC

Willem II heeft in het degradatieduel bij Sparta Rotterdam onverdiend een punt mee naar huis genomen. De thuisploeg, die haar 120-jarig bestaan vierde, was duidelijk de betere maar vergat de kansen af te werken.

Sparta Rotterdam speelde ter gelegenheid van haar verjaardag in speciale retro-truitjes. Dat gegeven inspireerde de ploeg echter want de Rotterdammers kwamen voor rust aardig voor de dag. De thuisploeg speelde enkele goede kansen bij elkaar. De beste was voor Dissels, maar zijn inzet trof de lat.

Terwijl de Spartanen voor rust nalieten om de score te openen, strafte Willem II die onzorgvuldigheid vlak na rust genadeloos af. Messoudi rondde oog in oog met Westerveld feilloos af en vijf minuten later kopte Demouge de rebound op een kopbal van Grégoire binnen.

Niet veel later kwam Sparta terug in de wedstrijd nadat Rose koel bleef oog in oog met Vermeer. Nauwelijk vijf minuten later bezorgde Baelum met een eigen doelpunt voor de verdiende Rotterdamse gelijkmaker.

De Kasteelheren gingen in het verloop van de wedstrijd nog op zoek naar de drie punten, maar treffers vielen er niet meer te noteren. 

Met nog drie wedstrijden te spelen kent Sparta een voorsprong van vijf punten op de laatste plaats en drie op een plek in de nacompetitie. Willem II blijft nog volop in degradatiezorgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties