Klasnic niet ontslagen ondanks keiharde kritiek

Nico Wieme
| 1 reacties
Klasnic niet ontslagen ondanks keiharde kritiek
Foto: © SC

De ruzie tussen Ivan Klasnic en Werder Bremen is officieel van de baan. Ondanks keiharde kritiek van het de Kroaat en zijn vrouw aan het adres van de clubdokters en bestuurslui wordt de spits niet ontslagen.

Ivan Klasnic bond deze week de kat de bel aan. De Kroaat onderging vorig jaar twee niertransplantaties en vindt het niet kunnen dat de twee clubdokters zijn nierproblemen nooit hebben opgemerkt. Klasnic eist 1,5 miljoen euro schadevergoeding. “We hebben gedeeltelijk naast elkaar gepraat en zijn elkaars vertrouwen verloren”, aldus sportdirecteur Klaus Allofs in Bild. “Nu zullen we op een intelligente manier met elkaar werken.”
 
Maandagavond liet Klasnic zich nog volledig gaan in de ARD-talkshow Beckmann. “Het was niet goed zoals de club zich tegenover mij gedragen heeft.” Ook echtgenote Patricia deed haar duit in het zakje. “Op geen enkele manier heeft de club toenadering gezocht.”
 
Bij Werder beseffen ze dat het imago van de club bezoedeld is door dit interview, maar om geen verdere schade op te lopen besliste het bestuur om Klasnic niet te ontslaan. “Werder is er niet goed uitgekomen”, aldus Allofs.
 
Klasnic nam gisteren zelf ook gas terug. “Alle beschuldigingen waren tegen de artsen gericht. Beide partijen hebben fouten gemaakt. Vanaf nu geef ik alles voor de rechtstreekse Champions Leaguekwalificatie.”
 
Om het staakt-het-vuren niet in gevaar te brengen, wil Klasnic zich zelfs opnieuw laten behandelen door de bekritiseerde dokters Götz Dimanski en Manju Guha. En dit ondanks de schadevergoeding van 1,5 miljoen euro, die de Kroaat van beide heren vordert. Van een terugtrekking van de klacht is volgens de spits dan ook geen sprake. Alsof er niets gebeurd is, zitten bestuur en Klasnic binnenkort zelfs rond de tafel om over een contractverlenging te spreken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties