Manchester United faalt niet tegen West Ham

Arno Reynders

Manchester United kon met het oog op de titel geen puntenverlies meer veroorloven. Vanmiddag versloeg het dan ook West Ham met duidelijke cijfers.

Cristiano Ronaldo was de held van de middag. Al na drie minuten spelen maakte de Portugees er 1-0 van. Na een mooie individuele actie schoot hij de bal via het been van West-Hamspeler George McCartney tegen de netten. Twintig minuten later stond de 2-0 al op het bord. Alweer Ronaldo duwde een voorzet van Owen Hargreaves met zijn dijbeen in doel.

Het feest kon niet op bij de thuisploeg. Iets meer dan 25 minuten gespeeld schoot Carlos Tevez de bal van ver mooi in de hoek. Wedstrijd gespeeld en boeken toe. Net na het doelpunt van Tevez scoorde Dean Ashton de 3-1 met een prachtige omhaal. Toch was het nog even bibberen voor de Mancunians, want tien minuten voor de rust kreeg Nani een terechte rode kaart, na een kopstoot op Lucas Neill

Na de rust daalde het tempo en voetbalde de thuisploeg de wedstrijd uit. Michael Carrick dikte de score bovendien nog aan met een afstandschot.

Manchester United blijft eerste met drie punten voorsprong op mede-titelkandidaat Chelsea. Als Chelsea maandagavond de drie punten pakt tegen Newcastle, kunnen de Mancunians de titel volgende week pakken mits winst op het veld van Wigan.