Laporta: 'Rijkaard verlaat Barcelona na dit seizoen'

Philippe Crols
| 0 reacties
Laporta: 'Rijkaard verlaat Barcelona na dit seizoen'
Foto: © SC

FC Barcelona zal volgend seizoen niet meer onder de sportieve leiding van Frank Rijkaard staan. Voorzitter Laporta vertelde op donderdag dat de Spaanse topclub aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van de Nederlandse trainer.

Een dag na de 4-1-afstraffing op het veld van rivaal en kersverse kampioen Real Madrid maakte Barça-voorzitter Joan Laporta bekend dat de Spaanse club volgend seizoen niet meer met Rijkaard zal samenwerken. De club heeft met Josep Guardiola al meteen een opvolger achter de hand. Hij speelde in het verleden al voor de veelvoudige Spaanse landskampioen.

Rijkaard had bij Barcelona nog een lopende overeenkomst tot medio 2009. Een jaar eerder dan voorzien komt er dus een einde aan de samenwerking. De Nederlandse trainer ging in 2003 aan de slag bij de Catalaanse club. Dat ging vrij goed. Onder leiding van Rijkaard pakte Barça twee titels. Het orgelpunt kwam er echter in 2006 toen de Spanjaarden de Champions League veroverden door in de finale Arsenal met 2-1 te vloeren.

Dit seizoen ging het echter hoe langer hoe minder met Barça. Er waren problemen met de spelers en ook de resultaten vielen niet mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties