Guardiola heeft met Keita eerste aanwinst beet

Ruben Claesen
| 10 reacties
Guardiola heeft met Keita eerste aanwinst beet
Foto: © SC

Seydou Keita mag zich de eerste aanwinst van kersvers trainer Guardiola noemen. De 28-jarige middenvelder komt over van FC Sevilla en tekende bij Barcelona een contract tot juni 2012. Ook opgenomen: een minimale ontsnappingsclausule van 90 miljoen euro.

Het totale bedrag van de overgang zou rond de 14 miljoen euro liggen. De Malinese international heeft pas zijn eerste seizoen bij Sevilla achter de rug. Daarin deed hij het verre van slecht: in de competitie kwam hij aan 31 wedstrijden, waarin hij vier keer de netten vond.

In een verder verleden verdedigde hij nog de kleuren van Marseille, Lorient en Lens. Bij die laatste ploeg speelde hij vijf seizoenen en droeg hij de laatste twee jaargangen de aanvoerdersband.

Keita kwam al 20 keer uit voor zijn nationale ploeg en kon daarin drie keer scoren. In de Africa Cup 2008 was hij basisspeler, maar Mali kon in de groepsronde slechts vier punten pakken en moest dus al vlug naar huis.
 
Barcelona heeft verder nog een oogje op een ploegmaat van Keita, Daniel Alves. Ook die transfer zou snel afgerond moeten worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties