De Vlieger: 'Kon gouden kans niet laten liggen'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Vlieger: 'Kon gouden kans niet laten liggen'
Foto: © SC

Club Brugge kondigde gisteren verrassend de komst aan van Geert De Vlieger. De voormalige Rode Duivel versiert op die manier in de nadagen van zijn carrière nog een grote transfer. In de kranten geeft de Waaslander tekst en uitleg bij zijn keuze.

Geert De Vlieger versloeg gisteren het voetballand met verstomming. De 36-jarige doelman speelt het komende seizoen voor Club Brugge. Dat De Vlieger Zulte Waregem zou verlaten, was algemeen bekend. Zijn contract was ten einde gelopen en de club opteerde voor twee jonge doelmannen.
 
De Vlieger was daarna in beeld bij Cercle Brugge en hoewel een overeenkomst met groen-zwart naar eigen zeggen een kwestie van uren was, koos de doelman voor de blauw-zwarte buren. “Met alle respect, maar deze gouden kans kon ik niet laten liggen”, aldus De Vlieger. “Ik heb Glen De Boeck meteen ingelicht. Hij had het niet verwacht en was ontgoocheld, maar niet boos.”
 
“Toen Luc Devroe me donderdag contacteerde met de vraag of een transfer nog bespreekbaar was, viel ik totaal uit de lucht”, geeft de keeper toe. “Natuurlijk valt er nog te praten”, was zijn reactie toen.
 
De Vlieger beseft maar al te goed dat hij zich bij Club niet te veel begoochelingen moet maken. Er wacht hem een rol in de schaduw van Stijn Stijnen. “Devroe heeft me dat ook niet moeten duidelijk maken. Ik ben oud en wijs genoeg. Daar heb ik ook geen moeite mee. Ik werkte al eerder bij topclubs en weet dus zeer goed hoe de vork aan de steel zit. Het lijkt me dus erg logisch dat Stijnen eerste keuze blijft.”

De samenwerking met de nationale nummer één ziet De Vlieger in ieder geval best zitten. “Met Stijn heb ik er bij de nationale ploeg altijd een goede verstandhouding op nagehouden en ook Dany Verlinden (keeperstrainer bij Club, nvdr.) is geen onbekende. Ik kijk er geweldig naar uit.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties