'Tubeke wordt volgend seizoen niet het lachertje'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Tubeke wordt volgend seizoen niet het lachertje'
Foto: © SC

FC Tubeke, sinds gisteren zeker van een plaats in 's lands hoogtste klasse, verzekert er iedereen van dat het volgend jaar niet het lachertje zal zijn van de Jupiler League. "Tubeke moet kunnen wat Westerlo ook kan", klint het in Waals-Brabant.

Voorzitter van FC Tubeke is Raymond Langendries. Hij is een CDH-politicus met een lange staat van dienst in de Belgische politiek. Voor volgend seizoen wil hij het team versterken met een vijf à achttal spelers met ervaring in de Belgische hoogste klasse. 

"Aan Binnenlandse Zaken konden we ondertussen al aantonen dat we een gezonde club zijn en ik heb al een akkoord met de Waalse regering voor subsidies", aldus Langendries in de krant Gazet van Antwerpen. Tubeke mikt in zijn eerste seizoen in de hoogste klasse op een budget van drie à vier miljoen euro.

Tubeke wil zijn verblijf in de hoogste voetbalklasse niet beperken tot één jaar. Een moeilijke opdracht aangezien volgend seizoen de Jupiler League via een aantal maatregelen gereduceerd moet worden tot zestien teams. "We gaan vijf tot acht spelers aantrekken met ervaring in de Jupiler League. Daarnaast zullen we wel kansen blijven geven aan de jongeren. We gaan niet naar de eerste klasse om er het lachertje te zijn. Wat Westerlo kan, moet in Tubeke ook kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties