KV Turnhout stelt vijf nieuwkomers voor

Rombaux Gunther
| 5 reacties
KV Turnhout stelt vijf nieuwkomers voor
Foto: © SC

KV Turnhout maakte maandagavond zijn kern bekend voor komend seizoen, de club maakte van de gelegenheid gebruik om ook de vijf nieuwkomers even voor te stellen.

KV Turnhout stelde maandagavond zijn kern voor komend seizoen voor met daarin vijf nieuwe namen. De eerste nieuwe naam bij Turnhout is Alexandra Rinaldi Da Silva, die overkomt van WS Woluwe, de Braziliaan scoorde vorig seizoen 10 keer en speelde voordien ook nog voor Couillet. Met de 22-jarige Walmer Rodrigues Mendes komt een tweede Braziliaan de Turnhoutse kern vervoegen. De aanvaller was het voorbije halve seizoen aan de slag bij de Nederlandse amateurclub Unitas Gorinchem en werd geroemd om zijn dribbels en zijn scoringsvermogen. Eveneens vanuit Nederland komt Henny Noyen over, deze was actief bij het Nederlandse FC Eindhoven, dat uitkwam in de de eerste divisie, waar hij sinds 2003 in het eerste elftal speelde. Maar de club ging ook op zoek naar talent van eigen bodem, zo ontdekte de club Nicholas Tamsin die bij Cercle Brugge actief was en eveneens tot de nationale ploeg U19 behoorde. Met de jonge talentvolle Glenn Smet, die uitgeleend wordt door SK Lierse, komt een tweede Belgische belofte naar het Stadspark. Smet speelde begin vorig seizoen acht matchen in het eerste elftal van Lierse en speelde al veelvuldig voor de nationale ploeg U18. Naast deze vijf nieuwkomers zullen komend seizoen ook drie beloften de kern vervoegen, dat zijn Glenn Urkens, Sjoerd Kuipers en Bart Cornelis.

Naast de nieuwkomers ziet de club ook acht spelers vertrekken met ondermeer Steven Van Rooy (Dessel Sport) en Sven Van Vlasselaer (Willebroek-Meerhof). Ook Jeroen Driesen (Zwarte Leeuw), Alain Van Lint (Diest), Nick Jacobs (Nieuwmoer), Ben Van den Brandt (FC Luik), Robbe Claes (sinds januari Meerhout) en Mattis Persoons (nieuwe club nog niet bekend gemaakt) zullen andere oorden opzoeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties