Nederlandse fans misnoegd over ticketverdeling

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Nederlandse fans misnoegd over ticketverdeling
Foto: © SC

De Nederlandse supporters mochten maandagavond aan het feest na de 3-0 overwinning tegen Italië, maar een groot deel van het Oranje-legioen is misnoegd over de ticketverdeling.

Vanuit Genève

Het Stade de Suisse in Bern was bijna voor de helft oranje gekleurd. Toch hadden slechts 6.000 noorderburen via de officiële weg in eigen land een ticket kunnen bemachtigen. Slechts de helft daarvan ging naar de gewone supporter. “Een schande”, klinkt het boven de Moerdijk.
 
Even situeren: in Nederland kan je alleen een ticket kopen via de officiële supportersfederatie. Wie het langste lid is en de meeste wedstrijden van Oranje bijwoont, krijgt voorrang op de occasionele supporter. “Een eerlijke regel waar weinig op af te dingen valt”, geven de fans zelf toe.
 
3.000 tickets
 
Nederland kreeg echter slechts 6.000 tickets toegewezen en daarvan reserveerde de supportersvereniging 3.000 stuks voor de sponsors. Een rekensommetje leert ons dat slechts 3.000 gewone fans via de officiële weg een ticket kunnen kopen. De anderen zijn aangewezen op de lottrekking van de UEFA of de zwarte markt.
 
“Dit is geen eerlijk systeem”, zegt een misnoegde supporter. “Veel mensen die via een sponsor een ticket verkrijgen zetten het op internet om het te verkopen voor veel geld, terwijl de gewone supporter in de kou blijft staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties