Pirlo: 'De bal wilde niet over de doellijn'

De Nijs Michael
| 0 reacties
Pirlo: 'De bal wilde niet over de doellijn'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Groep C werd vooraf aangekondigd als 'de groep des doods' en dat moeten wereldkampioen Italië en vice-wereldkampioen Frankrijk ondervinden. De kans dat beide landen volgende week hun koffers mogen pakken, is zeker niet onbestaande.

Frankrijk raakte op de eerste speeldag niet voorbij Roemenië en gisteren werden onze Zuiderburen ingeblikt door Nederland. Hetzelfde lot onderging Italië op de openingsspeeldag, de Azzurri werden met 3-0 wandelen gestuurd door Oranje. Gisteren ondervonden de Italianen dan hetzelfde probleem als Frankrijk op de openingsspeeldag, ook de wereldkampioen raakte namelijk niet voorbij de Roemenen.

"We hebben enorm veel kansen gecreëerd, maar die bal wilde maar niet over de doellijn", legt Andrea Pirlo uit. Toch is de Italiaan niet geheel ontevreden over de prestatie van zijn team: "We toonden in deze wedstrijd een heel andere mentaliteit dan tegen Nederland, we speelden veel agressiever. Maar helaas leverde ons dat geen overwinning op", aldus Pirlo. Daardoor moet Italië nu op leven en dood strijden met Frankrijk, want zeker één van beide toplanden zal de groepsfase niet overleven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties