Podolski en Lahm fit voor Oostenrijk

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Podolski en Lahm fit voor Oostenrijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee dagen na de verrassende 2-1 nederlaag tegen Kroatië is er eindelijk terug een beetje goed nieuws voor Duitsland. Philipp Lahm en Lukas Podolski geraken zeker speelklaar voor het cruciale treffen met gastland Oostenrijk.

De 2-1 nederlaag tegen Kroatië heeft in Duitsland voor enige zenuwachtigheid gezorgd. Komende maandag moet Duitsland nog vol aan de bak tegen gastland Oostenrijk om de kwalificatie voor de kwartfinales af te dwingen. Bovendien geraakten er enkele spelers geblesseerd. Volgens teammanager en ex-international Oliver Bierhoff gaat het toch weer de goede kant uit.

Op een persconferentie in Tenero verklaarde Bierhoff dat Lahm en Podolski zonder probleem zullen kunnen spelen tegen Oostenrijk. Ook verdediger Heiko Westermann is in principe inzetbaar. Voorlopig kreeg Westermann nog geen speelminuten op dit EK. Maar de Duitse bondscoach Joachim Löw kondigde al aan dat hij enkele wijzigingen zou doorvoeren ten opzichte van de ploeg die verloor van Kroatië. Linksachter Marcell Jansen valt mogelijk uit de ploeg. Jansen liep trouwens ook een blessure op en is de enige achter wiens naam nog een vraagteken staat wat betreft zijn fitheid. Jansen sukkelt nog met een schouderblessure.

Over de wedstrijd tegen Oostenrijk zei Bierhoff het volgende: "de situatie is natuurlijk niet zoals we het wilden. We wisten dat we op het EK 100% moesten zijn om te kunnen winnen. We hebben gisteren de wedstrijd tegen Kroatië geanalyseerd en veel gesproken. Ons concept moeten we niet veranderen, dat is wat ons terug aan de top van Europa heeft gebracht. Dat willen we bewijzen. We hebben geen angst voor Oostenrijk, maar wel respect. We moeten ons bewust zijn van de situatie en geconcentreerd met het gepaste zelfvertrouwen de voorbereiding op die wedstrijd aanvatten. Wanneer de ploeg de taken voor 100% goed omzet, wat de trainer verlangt, kan er maar één winnaar zijn en dat is Duitsland."

Joachim Löw zal maandag zijn ploeg wellicht op minstens twee plaatsen wijzigen. Marcell Jansen, geblesseerd of niet, en Mario Gomez zijn de voornaamste kandidaten om ditmaal uit de basiself te verdwijnen. Löw garandeerde alvast dat Duitsland met een heel andere ingesteldheid zal spelen dan tegen Kroatië.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties