Lyon haalt Makoun van Lille binnen

Lyon haalt Makoun van Lille binnen
Foto: © SC

De Franse krant L'Equipe meldt vandaag dat Olympique Lyon overeenstemming heeft bereikt met Lille OSC over de overgang van Jean II Makoun. De Noord-Franse club zou door die transfer zo'n 15 miljoen euro rijker worden.

Jean II Makoun speelt al zes seizoenen in Noord-Frankrijk en heeft al eerder te kennen gegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Die lijkt hij nu gevonden te hebben bij Olympique Lyon dat vorig seizoen voor de zevende opeenvolgende keer Frans landskampioen werd. Eerder werd de 25-jarige speler uit Kameroen al gelinkt aan verschillende Spaanse en Engelse clubs, maar die interesse werd nooit concreet.

Makoun moet in Lyon wel nog een medische keuring ondergaan. Hij komt in het Stade Gerland twee voormalige ploegmaats tegen. Vorig seizoen maakten Abdulkader Keita en Mathieu Bodmer al de overstap naar de Rhônestad. Makoun zou bij Lyon een verbintenis van vier seizoenen ondertekenen.

Olympique Lyon, dat dit seizoen meer last had met het veroveren van de titel dan in de voorgaande jaren, versterkte zich eerder al met middenvelder Ederson, doelman Hugo Lloris en middenvelder Miralem Pjanic. Voor dit drietal trok Lyon ook al dertig miljoen euro uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties