WK 2010: Brazilië-Argentinië is doelpuntloze remise

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK 2010: Brazilië-Argentinië is doelpuntloze remise
Foto: © SC

Brazilië en Argentinië hebben vannacht teleurstellend 0-0-gelijkgespeeld in een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2010. Beide landen schieten amper iets op met dat ene puntje winst. Groepsleider Paraguay verloor voor het eerst: 4-2 bij Bolivia.

Er zaten 52.000 supporters in het Estádio Mineirão in Belo Horizonte. Die zagen een slechte wedstrijd tussen de twee toonaangevende landen in Latijns-Amerika. Carlos Dunga, de Braziliaanse bondscoach, had na afloop van de partij de boter gegeten bij de fans.

Argentinië had de vorige drie confrontaties met Brazilië telkens met meer dan drie goals verschil verloren. Voor de rust viel er weinig te beleven, na de pauze kregen de Argentijnen de beste kansen. De dwarsligger hield Julio Ricardo Cruz (Inter Milaan) van een goal en in de slotfase moest de Braziliaanse sluitpost Julio César een poging van Lionel Messi pareren. 

De Braziliaanse fans floten het eigen team quasi constant uit. Telkens als Lionel Messi aan de bal kwam werd hij luid toegejuichd door het thuispubliek. De Braziliaanse fans hebben maar weinig vertrouwen in de verrichtingen van de Brazilianen. "Braziliaanse fans moeten altijd en overal achter hun ploeg staan. Argentinië komt hier spelen en ze trakteren Messi op applaus. Thuis moeten we aangemoedigd worden. En niet omgekeerd, hé", kon de Braziliaanse international Gilberto Silva de acties van het publiek niet smaken.

Brazilië: Julio César, Maicon, Lucio, Juan, Gilberto, Anderson (33' Diego, 79' Daniel Alves), Mineiro, Gilberto Silva, Julio Baptista, Adriano (71' Luis Fabiano), Robinho
Argentinië: Abbondanzieri, C. Zanetti, Burdisso, Coloccini, Heinze, Mascherano, Gago, Gutierrez, Riquelme (84' Battaglia), Messi (92' Palacio), Cruz (68' Agüero)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties