Portugal wijst naar Chelsea als de grote schuldige

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Portugal wijst naar Chelsea als de grote schuldige
Foto: © SC

Topfavoriet Portugal werd gisteren uit het EK-toernooi gekegeld door Duitsland. Er wordt in het Zuid-Europese land alvast gezocht naar excuses. De Engelse club Chelsea lijkt de zondebok van dienst te zijn.

De Portugese voetbalbond wil na de uitschakeling in de kwartfinale snel gaan analyseren wat er fout gelopen is in de jacht naar een eerste Europese titel. Chelsea FC lijkt er al flink van langs te krijgen. De club maakte vorige week bekend dat Luiz Felipe Scolari er volgend jaar coach wordt als opvolger van Avram Grant. De Portugese voetbalbond, de FPF, liet weten dat die aankondiging op een verkeerd moment kwam.

Gilberto Madail, de bondsvoorzitter, liet vandaag weten dat het eigenlijk al langer bekend was dat Scolari er volgend jaar coach zou worden. "Chelsea had het proper kunnen houden door alleen ons op de hoogte te brengen van het nieuws. Nu zorgde dat alleen maar voor onrust. Scolari verwijten we niets, maar het zijn de Engelsen die zich verkeerd hebben opgesteld", aldus Madail.

Madail liet verder weten dat Scolari op veel aanbiedingen kon rekenen. Naast Chelsea waren ook FC Barcelona en Paris St.-Germain geïnteresseerd in de diensten van de Braziliaan. Portugal wou hem ook behouden als bondscoach. "We hebben er alles aan gedaan om hem hier te houden want we hebben veel vertrouwen in Scolari. We hebben echter gemerkt dat hij toe was aan een andere uitdaging. Geld speelde geen rol, wel ambities", besluit Madail die halverwege volgende maand hoopt een opvolger voor te stellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties