Voorzitter KV Turnhout onverwacht overleden

Steven Bologne
| 10 reacties
Voorzitter KV Turnhout onverwacht overleden
Foto: © SC

Derdeklasser KV Turnhout is in diepe rouw. Vanmorgen raakte immers bekend dat voorzitter Joos Horsten totaal onverwacht in China is overleden. De club verliest zijn redder, Horsten haalde de club enkele seizoenen geleden uit het slop.

In de nacht van zaterdag op zondag is voorzitter Joos Horsten van KV Turnhout totaal onverwacht overleden op zijn hotelkamer in China. De preses van de Binken was er op een driedaagse zakenreis in Beijing. De eerste vaststellingen wijzen op een hartstilstand.
 
Horsten nam in 2002 het heft in handen bij het toenmalige KFC Turnhout. De club had een berg schulden en zelfs geen stadion. Horsten zorgde ervoor dat voetbal mogelijk bleef in Turnhout en liet de schuldenberg verdwijnen als sneeuw voor de zon. Turnhout is dankzij Horsten opnieuw een financieel gezonde club geworden, dat nu verder moet zonder 'zijn' redder.

Details over de repatriëring en de uitvaart zijn nog niet bekend. Horsten werd op 22 april 66 jaar.

De redactie van Voetbalkrant.com wenst de familie en vrienden van Joos Horsten evenals KV Turnhout hun diepste medeleven te betuigen in deze moeilijke periode.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties