Moenaert: 'Geen stadion in Chartreusegebied'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Moenaert: 'Geen stadion in Chartreusegebied'
Foto: © SC

Er komt zeker geen nieuw stadion van Club Brugge in het Chartreusegebied. Dat zei de Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) gisteren in de Brugse gemeenteraad.

"Van een voetbalstadion in het Chartreusegebied kan absoluut geen sprake zijn", zegt Patrick Moenaert. De vraag kwam van gemeenteraadslid Pascal Ennaert (VlaamsProgressieven).

Het Chartreusegebied is bestemd voor hoogwaardige technologie. VLD-schepen Mercedes Van Volcem, groot voorstander van een nieuw stadion van Club Brugge op de locatie waar de club het wil, wist dat er sedert 24 april een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) is vastgesteld door de Vlaamse regering voor een regionaal gemengd bedrijventerrein. Het gaat om een terrein voor onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, dienstverlening en kantooractiviteiten. Klein- en groothandelszaken zijn verboden, dus een shoppingcenter daar valt zeker uit te sluiten.

"Tegen de definitieve vaststelling van het RUP heeft de vzw Groen bezwaar ingediend bij de Raad van State. Daardoor wordt het RUP opnieuw opgenomen in het gewestelijk RUP voor de afbakening van regionaal stedelijk gebied", besluit Van Volcem die er nog aan wilde toevoegen dat er nog maar weinig bedrijven zich kandidaat hebben gesteld voor een plaatsje op die locatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties