Berchem is twee spelers voor lange tijd kwijt

Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem is twee spelers voor lange tijd kwijt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Berchem Sport werd vorig weekend in de Cofidis Cup uitgeschakeld door eersteprovincialer FC de Kempen. Veel erger vonden ze in Berchem de blessures die twee van haar spelers opliepen.

Flankspeler Glenn Van Hoogten liep al na zeven minuten een spierscheur op. Na een echografie bleek het om een scheur van ruim vijf centimeter te gaan. Van Hoogten liep deze blessure op toen hij een onhaalbare bal alsnog wilde ontzetten. Hij zal ruim vijf weken aan de kant moeten blijven.
 
Nog erger was de blessure die middenvelder Dimitri Van Oppens opliep na iets meer dan een halfuur spelen. De ex-jeugdspeler van PSV en Germinal Beerschot werd stevig getackeld en viel daarbij op zijn elleboog. Na onderzoek bleek het om een gecomplexeerde breuk te gaan, afgelopen woensdag werd reeds operatief ingegrepen en werd de elleboog met plaatjes en bouten aan elkaar gezet. Binnen acht weken worden deze opnieuw verwijderd. Er was ook even sprake van een prothese, maar zover kwam het niet.
 
Berchem speurt niet echt naar vervangers voor beide spelers, de brede kern zou deze afwezigheden moeten kunnen opvangen. De club zoekt wel nog een goede spits, op training verschenen reeds meerdere testers de revue.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties